Κ Ε Ι Μ Ε Ν Α


Στις σελίδες αυτές επιχειρώ να συγκεντρώσω τα νεοελληνικά λογοτεχνικά κείμενα που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σ' αυτά. Αυτή η παρουσία οφείλεται στο μεράκι και στον κόπο κάποιων συμπατριωτών μας από ολόκληρο τον κόσμο -τα ονόματά τους αναφέρονται πιο κάτω, σε αυτούς ανήκει ο έπαινος και η ευθύνη. Η δική μου συμβολή όσον αφορά τα κείμενα αυτά ήταν απλώς και μόνο η συγκέντρωση των συνδέσμων.

Παράλληλα όμως, πέρα από τη συγκέντρωση κειμένων που ήδη υπήρχαν, έχω αρχίσει να συμπληρώνω τον κατάλογο με άλλα κείμενα, τα οποία επιλέγω εγώ και που διατηρούνται σε αυτές εδώ τις σελίδες. 'Οπου δεν υπάρχει μνεία, το κείμενο έχει ανθολογηθεί από μένα.

Προς το παρόν, και για ποικίλους τεχνικούς λόγους, απογράφονται μόνο κείμενα στην ελληνική γλώσσα, και όχι μεταφράσεις.

Αν έχετε υπόψη σας κάποια άλλη θέση του Ιστού που να προσφέρει ελληνικά λογοτεχνικά κείμενα, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε με μήνυμά σας για να την προσθέσω. Αν πάλι έχετε κείμενα ποιητών ή πεζογράφων μας σε ηλεκτρονική μορφή, μπορείτε να μου τα στείλετε για να φιλοξενηθούν στις σελίδες αυτές, εφόσον το θέλετε.

Oι σύνδεσμοι έχουν όλοι ελεγχθεί, αλλά αν διαπιστώσετε ότι κάποιος δεν λειτουργεί πια, ενημερώστε με παρακαλώ!

Νίκος Σαραντάκος(****) Ενημέρωση, Ιανουάριος 2008: Από 1/1/2008, πλάι σε κάθε νέα προσθήκη στις σελίδες αυτές εμφανίζεται η ημερομηνία προσθήκης. Επίσης, άρχισε να δίνει καρπούς η συνεργατική προσπάθεια πληκτρολόγησης, Κείμενα μαζί

(***) Ενημέρωση, Αύγουστος 2007: Σαν πείραμα, έφτιαξα μια Ανθολογία ποιημάτων από την Επιθεώρηση Τέχνης, που ίσως έχει ενδιαφέρον να παρουσιαστεί και αυτόνομα –βέβαια, τα αντίστοιχα ποιήματα θα μπουν και στον αλφαβητικό κατάλογο των επιμέρους συγγραφέων.

(**) Ενημέρωση, Φλεβάρης 2007: Οι σελίδες της Μάθησης από την Κύπρο (mathisis.com), που φιλοξενούσαν πάρα πολλά ελληνικά λογοτεχνικά κείμενα, ιδίως πεζά, έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό. Διατήρησα τους συνδέσμους επειδή έχει ειπωθεί ότι μέσα στο 2007 θα ξαναλειτουργήσει η ιστοθέση. Ωστόσο, και μέχρι τότε, ο φίλος Άγγελος Περδικούρης "ανάστησε" 161 πεζά από τη Μάθηση και τις παρουσιάζει από τις σελίδες του Μικρού Απόπλου . Θα προσπαθήσω να βάλω αναλυτικά τους αναστημένους συνδέσμους, αλλά μέχρι τότε καλό είναι να το ξέρετε.

(*) Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και συγγενούς χαρακτήρα, αλλά πολύ περισσότερο επιμελημένες, είναι οι σελίδες σύγχρονης ελληνικής ποίησης του Χρήστου Δημάκη από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται αποσπάσματα από τεύχη ελληνικών λογοτεχνικών περιοδικών. Φιλοδοξία μου είναι να περιλάβω σε τούτες τις σελίδες συνδέσμους προς επιμέρους λογοτέχνες και έργα από εκεί, αλλά οι φιλοδοξίες κάποτε αργούν να πραγματοποιηθούν... Πάντως η επίσκεψη αξίζει σαφώς τον κόπο!

4 Δεκεμβρίου 1999: Επειδή στην κεντρική σελίδα υπάρχουν πλέον εκατοντάδες ονόματα και έχει γίνει δύσχρηστη, αποφάσισα να την χωρίσω σε επιμέρους σελίδες, ανάλογα με το πρώτο γράμμα του επωνύμου του κάθε συγγραφέα.

 

Διαλέξτε σε ποιά σελίδα θέλετε να μεταφερθείτε:

 

Α

Β

Γ

Δ

Ε

Ζ

Η-Θ-Ι

Κ

Λ

 

Μ

Ν-Ξ-Ο

Π

Ρ

Σ

Τ-Υ

Φ

Χ

Ψ-Ω
Απρίλιος 2005: Εκτός από τα ΚΕΙΜΕΝΑ, τώρα υπάρχουν και τα Παρακείμενα.Επιστροφή στην αρχική σελίδα του Ν. ΣαραντάκουΓράψτε μου!