Τι νέο προστέθηκε...

 

26 Απριλίου 2010 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα απόσπασμα από το πεζογράφημα Ο λάκκος, του Τάκη Σιμώτα.

 

22 Μαρτίου 2010 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Ο κλέφτης, του Αλκιβιάδη Γιαννόπουλου.

 

19 Μαρτίου 2010 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Κεφάλια στη σειρά, του Αλκιβιάδη Γιαννόπουλου.

 

8 Φεβρουαρίου 2010 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα απόσπασμα από τα Φιλολογ. Απομνημονεύματα του Κ. Βάρναλη: στην Αίγινα.

 

19 Δεκεμβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου Φθόνος.

 

16 Δεκεμβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου Κακαί γλώσσαι.

 

5 Νοεμβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου Το μήλο της αγάπης.

 

26 Οκτωβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα από το περιοδικό Πρωτοπόροι (1931): Α. Ριζάρη: Ένας άνεργος στον Παράδεισο και Κώστα Αυγήτα: Το ηλεχτρικό ρολόι.

 

24 Οκτωβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα από το περιοδικό Πρωτοπόροι (1930): Λιλίκα Νάκου: Νικού και Γαλάτεια Καζαντζάκη: Χαμένη.

 

13 Οκτωβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το μυθιστόρημα Ο ήλιος του θανάτου του Παντελή Πρεβελάκη.

 

4 Οκτωβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το πεζογράφημα Ρόδα και μήλα του Γιάννη Ψυχάρη.

 

22 Σεπτεμβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το πεζογράφημα Το ταξίδι μου του Γιάννη Ψυχάρη.

 

14 Σεπτεμβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το μυθιστόρημα Ο δρόμος προς την δόξα του Κ. Χατζηαργύρη.

 

11 Σεπτεμβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα μερικές από τις Νησιώτικες ιστορίες  του Αργύρη Εφταλιώτη.

 

5 Σεπτεμβρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τη συλλογή πεζογραφημάτων Οι φυλλάδες του Γεροδήμου του Αργύρη Εφταλιώτη.

 

28 Αυγούστου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τη ραψωδία Θ από την Οδύσσεια του Ν, Καζαντζάκη, καθώς και τη συλλογή διηγημάτων Η μαζώχτρα και άλλες ιστορίες του Αργύρη Εφταλιώτη.

 

28 Αυγούστου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τη ραψωδία Η από την Οδύσσεια του Ν, Καζαντζάκη.

 

19 Αυγούστου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα κριτικό κείμενο της Τζίνας Πολίτη για τη Λυγερή του Καρκαβίτσα και δύο ακόμα «ραψωδίες» από την Οδύσσεια του Ν, Καζαντζάκη.

 

14 Αυγούστου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το μυθιστόρημα Πλάι στην αγάπη του Δημήτρη Ταγκόπουλου και το διήγημα Ο πόνος του νεκρού του Γιάννη Βλαχογιάννη.

 

3 Αυγούστου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τη συλλογή Διηγήματα του Ανδρ. Καρκαβίτσα, καθώς και τα διηγήματα Κόρη ευπειθής της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και Μεσημεριάτικο του Στρατή Τσίρκα και ένα απόσπασμα από το Ημερολόγιον ζωής της Μαρίας Σταθέα.

 

14 Ιουλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το μυθιστόρημα Το αγριολούλουδο, καθώς και τα Φιλολογικά απομνημονεύματα του Παύλου Νιρβάνα.

 

4 Ιουλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τη συλλογή διηγημάτων Διηγήματα του γυλιού του Ανδρέα Καρκαβίτσα.

 

2 Ιουλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Ο ταξιδιώτης του Δημοσθένη Βουτυρά.

 

27 Ιουνίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τη συλλογή διηγημάτων Το συναξάρι του παπα-Παρθένη του Παύλου Νιρβάνα και το διήγημα Το θανατικό της Κατερίνας Πλασσαρά.

 

23 Ιουνίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Συντροφιά του Αδ. Παπαδήμα.

 

21 Ιουνίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το μυθιστόρημα Λεμονοδάσος  του Κοσμά Πολίτη, καθώς και το διήγημα Σταύρωσον, σταύρωσον! του Δημοσθένη Βουτυρά.

 

19 Ιουνίου 2009 Στις σελίδες του Λαπαθιώτη ανέβασα δύο ακόμα Μονολόγους του καημένου του Αντωνάκη και την Αίτηση της Αντωνίας Α.Π., αδελφής. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Ο θησαυρός του Δημ. Βουτυρά.

 

18 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το μυθιστόρημα Η κερένια κούκλα του Κ. Χρηστομάνου, το διήγημα Το ξεχαρβάλωμα του Δημοσθένη Βουτυρά και τα διηγήματα Ασθενές πλάσμα, Ο σύζυγος της άρρωστης και Φιλαρέσκεια της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

 

15 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το έργο Τα άγρια και τα ήμερα του βουνού και του λόγγου του Στέφανου Γρανίτσα και το διήγημα Και κανένα καλό! του Δημ. Βουτυρά.

 

14 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τις νουβέλες Λουκής Λάρας του Δ. Βικέλα και Φθινόπωρο του Κώστα Χατζόπουλου, καθώς και το διήγημα Οι εκβιασταί του Κώστα Χατζηαργύρη.

 

13 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τη συλλογή διηγημάτων Παλιές αγάπες του Ανδρ. Καρκαβίτσα και το διήγημα Αναμνήσεις γυναικόπαιδου του Ιω. Κονδυλάκη.

 

12 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου: Ευτυχής θνητή και Ο ξένος.

 

9 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δυο νουβέλες, τον Υπεράνθρωπο του Κώστα Χατζόπουλου και τη Λυγερή του Ανδρ. Καρκαβίτσα. Επίσης, το διήγημα Η απορία του πρώην ανθρωποφάγου του Πέτρου Πικρού.

 

7 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τα διηγήματα του Κώστα Χατζόπουλου Αντάρτης και H Aννιώ.

 

4 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το διήγημα Τα χαιρετίσματα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

 

3 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το πεζογράφημα Κάπου περνούσε μια φωνή του Ναπ. Λαπαθιώτη.

 

1 Ιουνίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τα Ενώτια του Στρατή Δούκα, καθώς και το Δ από την Οδύσσεια του Ν. Καζαντζάκη.

 

31 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το μυθιστόρημα του Καρκαβίτσα Ο αρχαιολόγος, καθώς και  το Γ από την Οδύσσεια του Καζαντζάκη.

 

27 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το Β από την Οδύσσεια του Καζαντζάκη και από τα Ελεύθερα Γράμματα το διήγημα Ο γέρος της Γλόγοβας του Αντρέα Ραμπαβίλα.

 

26 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το μυθιστόρημα Ο πύργος του ακροπόταμου του Κώστα Χατζόπουλου.

 

23 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα απόσπασμα από την Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη, και συγκεκριμένα το Α.

 

22 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τα Φιλολογικά πορτραίτα του Πάνου Ταγκόπουλου.

 

21 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ μια συλλογή διηγημάτων: Η ζωή που πέρασε του Δημήτρη Ταγκόπουλου, και ένα διήγημα του Αλ. Σχινά: Η επιστολή.

 

18 Μαΐου 2009Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Στρατή Τσίρκα από τα Ελεύθερα Γράμματα: Ο μπεχλιβάνης με το γάιδαρο, τους δυο σκύλους και το νταούλι.

 

16 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ όσα διηγήματα έλειπαν από τα Λόγια της πλώρης του Ανδρέα Καρκαβίτσα, που τώρα ολοκληρώνονται. Επίσης, ανέβασα το Η κωμόπολις Φθειρία του Εμμανουήλ Λυκούδη.

 

14 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα αφηγήματα από τη Βασάντα του Φώτη Κόντογλου, που έτσι ολοκληρώνεται.

 

12 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα από την ανθολογία φανταστικού διηγήματος του Μ. Πανώριου: Μενέλαος Μαυρίδης: Εμείς κι εκείνοι και Ζαχαρίας Παπαντωνίου: Ο Πάνος ο Κλάρας. Επίσης, την Κακοσημαδιά του Ανδρέα Καρκαβίτσα και τρία σύντομα του Φώτη Κόντογλου από τη Βασάντα: Ένα όνειρο, Κάψα και Το νησί του διαόλου.

 

11 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα εκτενές έργο, τη νουβέλα Πέδρο Καζάς του Φώτη Κόντογλου.

 

9 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα του Καρκαβίτσα: Πειράγματα και Γέρακας, καθώς και τον Πρόλογο του μεταφραστή και τις Σημειώσεις στο περιθώριο από την εξαιρετική μετάφραση των Αθλίων του Ουγκό από τον Γιώργο Κοτζιούλα.

 

7 Μαΐου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα του Γιώργου Ιωάννου: Τα εβραίικα μνήματα και Τα λαϊκά σινεμά, καθώς και το Ο κάτω κόσμος του Ανδρ. Καρκαβίτσα.

 

6 Maΐου 2009 Στις Ιστορίες Λέξεων πρόσθεσα ένα καινούργιο κομμάτι: Κοινοβούλιο, παρλαμέντο, παραβολές και παρόλες. Επίσης, πρόσθεσα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα: το Σώσμα του Κίμωνα Λώλου και το Η άλλη περιπέτεια του Γιώργου Κοτζιούλα.

 

4 Μαΐου 2009 Πρόσθεσα ένα ηχητικό αρχείο με τον Δημ. Μπόγδη να τραγουδάει τον Γορίλα στα ελληνικά. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τρία διηγήματα του Κίμωνα Λώλου: Είχα ένα φίλο, Είχα μια αδερφή, και Η υπ’ αριθ. 095 ημίονος. Επίσης, ένα του Καρκαβίτσα, πάντα από τα Λόγια της Πλώρης: Κακότυχος.

 

3 Μαΐου 2009 Στις Ιστορίες Λέξεων ανέβασα δύο κείμενα, ένα καινούργιο: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: Γρίπη και ινφλουέντσα και ένα παλιότερο που νόμιζα πως το είχα ανεβάσει πριν από δυο-τρεις εβδομάδες: Κουκούλες, κουκούλια και κούκλες. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα:  Η ανταρσία του «Μπάουντι» του Φώτη Κόντογλου, Η βάβω η Θόδω του Γιώργου Κοτζιούλα και Το εγγλέζικο μαχαίρι του Μ. Καραγάτση.

 

30 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα του Λαπαθιώτη, Μια πολύ παράδοξη περίπτωση, το Μια μέρα σαν τις άλλες του Τάσου Λειβαδίτη, το Καβομαλιάς του Α. Καρκαβίτσα και τρία διηγήματα του Θοδωρή Γκόνη: Δυοβουνιώτης Αρείας, Τα πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου, και  Το τραγούδι της συκιάς. Επίσης, στην ανθολογία από τα Ελεύθερα Γράμματα, ένα πεζό του Γιάννη Ρίτσου: Σούρουπο στη συνοικία

28 Απριλίου 2009 Στις ιστορίες λέξεων ανέβασα ένα κομμάτι, Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: Σπουδή σε σκαρλάτο. Στις σελίδες του πατέρα μου, Δημήτρη Σαραντάκου, ένα νέο άρθρο: Από την άκαρπη σκανδαλολογία στη δημιουργική λύση . Και στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ένα διήγημα: Ανδρέας Καρκαβίτσας: Οι σφουγγαράδες.

 

27 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ποιήματα του Αντρέα Λεντάκη: Βίοι παράλληλοι και από τις Είκοσι εικόνες για μια ζωγραφιά, και το πεζογράφημα Μέρες από τη ζωή μας του Ασημάκη Πανσέληνου, από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας,

 

26 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα άλλα τρία διηγήματα από τα Λόγια της Πλώρης του Ανδρ. Καρκαβίτσα: Βιοπαλαιστής, Η δικαιοσύνη της θάλασσας και Το βασιλόπουλο. Επίσης, το διήγημα Ο τρόμος του υπαλλήλου του Κώστα Χατζηαργύρη.

 

25 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα από τα Λόγια της Πλώρης του Ανδρ. Καρκαβίτσα: Η θάλασσα και Οι φρεγάδες. Να σημειωθεί ότι άλλο υλικό, μη λογοτεχνικό, έχει ανεβεί στο ιστολόγιό μου.

 

23 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Ο μπάρμπα Γιάννης και ο γάδαρός του, του Αργύρη Εφταλιώτη, και ένα απόσπασμα από την  Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη.

 

22 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα άρθρο με σημαντικό ενδιαφέρον για την ιστορία του γλωσσικού ζητήματος και της εκπαιδευτικής πολιτικής. Πρόκειται για το άρθρο Το κύμα της αγραματωσύνης του Δημήτρη Γληνού, γραμμένο το 1928.

 

21 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τέσσερα διηγήματα: Τόλης Καζαντζής: Η επέτειος, Βασίλης Τσιαμπούσης: Η βέσπα, Περικλής Σφυρίδης: Το μυστικό και Γιάννης Χαρατσίδης: Το ασανσέρ.

 

18 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τρία κομμάτια: Κώστας Φαλτάιτς: Χειμωνιάτικα γλέντια, Πέτρος Πικρός: Σαν παραμύθι και Τάσος Βουρνάς: Ο επαναπατρισμός της θεια-Λαμπρινής (μίμηση Παπαδιαμάντη).

 

16 Απριλίου 2009 Στην ενότητα των Γλωσσικών Μύθων ανέβασα ένα φρέσκο κομμάτι:  Πέντε εκατομμύρια λέξεις και λίγη αξιοπρέπεια για χάσιμο. Επίσης δύο διηγήματα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: Φώτης Κόντογλου: Μπουκανιέροι και φλιμπουστιέροι και Ιωάννης Κονδυλάκης: Αλέστα.

 

15 Απριλίου 2009 Στις σελίδες του πατέρα μου, Δημ. Σαραντάκου, ανέβασα  ένα νέο άρθρο, Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Επίσης στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: Κωνσταντίνος Θεοτόκης: Ζωή του χωριού.

 

13 Απριλίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα ακόμα κομμάτι: Κωνσταντίνος Θεοτόκης: Κάιν

 

12 Απριλίου 2009 Στα Διάφορα ανέβασα ένα φιλολογικό άρθρο: Το Λουλούδι της φωτιάς: ένα διπλό διήγημα του Μυριβήλη.

 

11 Απριλίου 2009 Στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ανέβασα ένα κομμάτι: Το αντίπαλο δέος: Η Στρατιά των Αγνώριστων, ενώ στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ έβαλα δύο διηγήματα: Έλλη Παπαδημητρίου: Εκείνα τα μεγάλα σπίτια από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας και Γιάννης Σκαρίμπας: Ο κύριος τού Τζακ.

 

7 Απριλίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την 11η και τελευταία συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη. Έτσι ολοκληρώθηκε ένα ακόμα πολυσέλιδο έργο της λογοτεχνικής μας παράδοσης.

 

6 Απριλίου 2009 Στο Κοτσανολόγιο πρόσθεσα ένα κομμάτι: Αν είναι να το γράφετε, να το γράφετε σωστά!. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Εστία αντιστάσεως του Γεράσιμου Γρηγόρη και Το λουλούδι της φωτιάς του Στρ. Μυριβήλη, καθώς και τη 10η συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη.

 

5 Απριλίου 2009 Πρόσθεσα στα Παράλληλα Κείμενα και συγκεκριμένα στην ενότητα Ο Γορίλας του Μπρασένς μια ακόμα απόδοση στα ελληνικά, από τον Δ. Μπόγδη.

 

4 Απριλίου 2009 Στις σελίδες του Λαπαθιώτη πρόσθεσα ένα κομμάτι για μια φιλολογική φάρσα του 1928. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ πρόσθεσα αρκετά διηγήματα: Κενές ώρες και Degradés, της Έλλης Αλεξίου, Παραστρατημένος πολεμιστής και Χαραλάμπης, του Θέμου Κορνάρου, Πώς πέθανε ο ληστής Ιγνάτιος Φόβος του Φώτη Κόντογλου, Για την αγάπη του Γιάννη Βλαχογιάννη και τέσσερα διηγήματα από την ανθολογία φανταστικού διηγήματος του Μ. Πανώριου: Πέτρος Αμπατζόγλου: Ο ακατανόμαστος, Γιάννης Βατζιάς: Το αββαείον των ασεβών, Μιλτιάδης Κύρκος: Ανεμομαζώματα στον UG 8792 και Φώντας Κονδύλης: Δι’ υπόθεσίν σας. Τέλος, ανέβασα την 9η συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη.

 

31 Μαρτίου 2009 Στις σελίδες του πατέρα μου, Δημ. Σαραντάκου, ανέβασα δύο κομμάτια: Αντισταθείτε στον εκμαυλισμό και στην αποχαύνωση και Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του 21. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα την 8η συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη.

 

30 Μαρτίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δυο κομμάτια από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα: Κρυφά χαράματα του Γιάννη Βλαχογιάννη και Ο μεταρρυθμιστής του Κώστα Παρορίτη. Επίσης, πρόσθεσα κι άλλο υλικό στην Ανθολογία λογοτεχνικών κειμένων από το περιοδικό Νέα Γενιά της ΕΠΟΝ.

 

27 Μαρτίου 2009 Στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ανέβασα δυο κομμάτια: Τι είναι η σάμπα της αναρχίας; και Ο Φλάβιους Ζοζέφ στη Στρατιά των Αγνώριστων. Επίσης, πρόσθεσα αρκετό νέο υλικό στην Ανθολογία λογοτεχνικών κειμένων από το περιοδικό Νέα Γενιά της ΕΠΟΝ.

 

25 Μαρτίου 2009 Ξεκίνησα σήμερα μια καινούργια ανθολογία: Ανθολογία λογοτεχνικών κειμένων από το περιοδικό Νέα Γενιά της ΕΠΟΝ. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα την 7η συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη.

 

24 Μαρτίου 2009 Στα μεταφραστικά ανέβασα ένα κομμάτι: Πώς είναι μια «θεά βιβλικών διαστάσεων»; και άλλο ένα στη σελίδα με τους Μύθους: Μια λαθροχειρία του Άδωνη –ή μήπως δύο; Τέλος, ανέβασα ένα διήγημα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, το Ζντ Αχμέτ του Στρ. Τσίρκα από τα Ελεύθερα Γράμματα.

 

22 Μαρτίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τρία διηγήματα του Δημοσθένη Βουτυρά: Άλλα κουφάρια, Οι διηγήσεις του ατσίγγανου και Το παλιό σπίτι.

 

21 Μαρτίου 2009 Ανέβασα στις σελίδες του Λαπαθιώτη μια ενότητα με 13 μεταφράσεις ποιημάτων από τον Λαπαθιώτη, ενώ στην ανθολογία από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα πρόσθεσα αρκετά ποιήματα και σύντομα πεζά (επισημαίνονται με τη σημερινή ημερομηνία).

 

20 Μαρτίου 2009 Ανέβασα στις ιστορίες λέξεων δύο σημειώματα: Πανάκεια, μια λέξη κι ένα βιβλίο και Ο Γκριγκάλ και τα ξαδέρφια του. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα την 6η συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη και το διήγημα Το καύκαλο του Ν. Κατηφόρη.

 

18 Μαρτίου 2009 Ανέβασα στους γλωσσικούς μύθους ένα σημείωμα: Υπάρχει λέξη «διπόρος»; Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα της Καίτης Νικολέτου από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα: Ήταν ένα κορίτσι και Σταλαχτίτες. 

 

17 Μαρτίου 2009 Ανέβασα στα μεταφραστικά ένα καινούργιο σημείωμα: Το καλό να λέγεται! και ένα άρθρο του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, στις σελίδες του:  Τηλεόραση ή Διαδίκτυο; Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα την 5η συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη και δύο διηγήματα του Λεωνίδα Μωραΐτη από τα Ελεύθερα Γράμματα: Κάποια Λαμπρή και Στα χαρακώματα.

 

16 Μαρτίου 2009 Στους γλωσσικούς μύθους ανέβασα ένα καινούργιο σημείωμα: Ισοκράτης και ελληναράδικη κοπτοραπτική. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα διήγημα του Θράσου Καστανάκη: Αληθινή ιστορία.

 

15 Μαρτίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανεβάζω δύο διηγήματα από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα: Ο άνθρωπος που σήκωνε έναν πεθαμένο, του Χρήστου Λεβάντα και Καιρός για ψάρεμα με καλάμι του Στρατή Τσίρκα.

 

14 Μαρτίου 2009 Στο Κομπολόι του Δραγουμάνου (μεταφραστικά) ανέβασα ένα σημείωμα: Ε, όχι και Γκρισελίδης!, ενώ πρόσθεσα κι άλλο ένα στις σελίδες για τον Μποστ: Δυο «επαιτειακά» γραμματόσημα του Μποστ. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Παπαλεβέντενα του Νίκου Παπαπερικλή (από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα), το Νύχτα του Πάνου Σαμαρά (από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας) και το Ανυπεράσπιστοι του Δημ. Χατζή.

 

13 Μαρτίου 2009 Στις Ιστορίες λέξεων ανέβασα ένα κομμάτι, που δημοσιεύτηκε και στην Αυγή: Το Mall, οι μπαλαδόροι και οι μπαλαρίνες. Στις σελίδες του Μποστ, ένα σημείωμα: Ο σκληρός αγών δια των Μάρκων. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, το διήγημα  Ένα θύμα της κατοχής του Δ. Χατζή και την 4η συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη.

 

11 Μαρτίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα από τα Ελεύθερα Γράμματα: Οι καμπάνες του Τάκη Χατζηαναγνώστου και Λαθραίο ταξίδι της Ρίτας Μπούμη-Παπά.

 

9 Μαρτίου 2009 Στα ετυμολογικά ανέβασα ένα σημείωμα: Δύσπεπτοι κεφτέδες και άλλο ένα στα μεταφραστικά: Metafrazontas tin New York Times. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ανέβασα  Έξι χρονογραφήματα της Μέλπως Αξιώτη από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα, το διήγημα Χειμωνιάτικα σταφύλια του Κίμωνα Λώλου, το Κατινάκι του Άγγελου Τερζάκη, Το θαμμένο πηγάδι του Αλέξη Πανσέληνου και το αντιστασιακό Το καναρίνι κι εκείνος, του Γιάγκου Πιερίδη.

 

8 Μαρτίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την τρίτη συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη.

 

7 Μαρτίου 2009 Στα Φρασεολογικά ανέβασα ένα καινούργιο σημείωμα: Ξαναβρήκαμε τ’ αυγά και τα καλάθια. Επίσης, αρκετά διηγήματα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: Τα τρομπόνια του Ι. Αγγέλου, Αλκυόνα της Ειρήνης Γαλανού, Το αντικρινό παράθυρο του Νίκου Καρύδη και Λυσίκομος Εκάβη του Βασίλη Λούλη, όλα παρμένα από το μεταπολεμικό αριστερό λογοτεχνικό περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα.

 

6 Μαρτίου 2009 Στις σελίδες του Λαπαθιώτη ανέβασα ένα ποίημα για τον Παπαδιαμάντη: Απόκοσμο αγριολούλουδο… και ένα διήγημα σε ύφος παπαδιαμαντικό: Ο καπετάν Φουρτούνας ο Λαμπής

 

5 Μαρτίου 2009 Στις σελίδες του Μποστ ανέβασα ένα σημείωμα: Ο ασύληπτος σάτιρος του Λιόπεση. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ έβαλα ένα κομμάτι του Δ. Χατζή, από τα Ελεύθερα Γράμματα: Σπασμένα φτερά ενώ επίσης πρόσθεσα τρία ποιήματα στη σελίδα της ανθολογίας από τα Ελεύθερα Γράμματα.

 

4 Μαρτίου 2009 Στις Ιστορίες Λέξεων ανέβασα ένα σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: παπαράτσι ή μήπως παπαράτσος;

 

3 Μαρτίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα: Τουρκολίμανο του Ηλία Βενέζη και Δέκα μέρες του Θράσου Καστανάκη. Επίσης ανέβασα ένα ακόμα διήγημα του Βενέζη, συναφές στη θεματολογία με το προηγούμενο: Οι γλάροι, καθώς και το διήγημα Το μαγαζί και το ποίημα Απέναντι του Νίκου Παΐζη. Τέλος, πρόσθεσα τη δεύτερη συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο του Ν. Νικολαΐδη.

 

28 Φεβρουαρίου 2009 Στα Φρασεολογικά ανέβασα μια ξαναδουλεμένη μορφή του άρθρου Ακόμα χρωστάμε της Μιχαλούς. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δυο πεζά από τα Ελεύθερα Γράμματα: το Εκείνες τις μέρες του Μανώλη Αναγνωστάκη και το αυτοβιογραφικό Ο περίπατος του καθηγητή του Δημήτρη Γληνού, αναμνήσεις από την εξορία με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «Μονόλογοι του ερημίτη της Σαντορίνης».

 

27 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα ένα σημείωμα στα γλωσσικά: Ξεσκεπάζω την ψυχοφθόρο βδελυγμία! (τίτλος ελαφρώς παραπλανητικός) και στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Νίκου Κατηφόρη από τα Ελεύθερα Γράμματα: Ο κλέφτης της γαλέτας.

 

26 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα ένα σημείωμα που ανήκει και στις Ιστορίες Λέξεων και στα Λεξικογραφικά: Πρέκνα: Ιστορία της λέξης και οι ελλείψεις των λεξικών μας. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα διήγημα από τα Ελεύθερα Γράμματα: Οι άνθρωποι που φέρανε την καταχνιά, του Μενέλαου Λουντέμη, ένα διήγημα του Νίκου Νικολαΐδη, του Κύπριου: Η κούκλα και την πρώτη συνέχεια από το μυθιστόρημα Το στραβόξυλο, επίσης του Ν. Νικολαΐδη, το οποίο βέβαια θα ολοκληρωθεί σε αρκετές συνέχειες.

 

25 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα στα λεξικογραφικά (όπου χαλαρά ανήκει) ένα σημείωμα: Το ραμόνι και τα λουμπέσα και άλλο ένα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Ο ισραηλινός Αντρέ Γκλιξμάν. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ένα ακόμα διήγημα από τα Ελεύθερα Γράμματα:  Ένα ποντίκι με ιδέες, του Ε. Κορφιάτη.

 

24 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα της Κατίνας Παππά: Ο επιθεωρητής, από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα και Η εκδρομή του Δημητρού.

 

23 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα ένα κομμάτι στις Ιστορίες Λέξεων: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: μαργαριτάρια, μαργαρίτες, πέρλες και ένα στα γενικά γλωσσικά: Μπακάλης είσαι και φαίνεσαι!. Επίσης, ένα μικρό στο Κομπολόι (μεταφραστικά): Χαμηλό ταβάνι και ένα ναυτικό διήγημα του Αλκιβιάδη Γιαννόπουλου στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: Το φορτηγό για τις Αντίλλες.

 

22 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανεβάζω ένα διήγημα του Αλέκου Δραγάνη, από τα Ελεύθερα Γράμματα: Ο Κοκορέλης. Επίσης ανέβασα στο Κοτσανολόγιο ένα ακόμα κομμάτι: Γενικομανία – Ελληνικούρα, σημειώσατε Χ

21 Φεβρουαρίου 2009 Στα γλωσσικά άρθρα από το Φαινόμενο του Λουξεμβούργου ανέβασα ένα νέο κείμενο: Οι λέξεις του χρήματος και των νομισμάτων. Παράλληλα, ανεβάζω στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα του Σωτήρη Πατατζή από τα Ελεύθερα Γράμματα: Ich τέσσερα και Το τραγούδι των σκοτωμένων.

 

20 Φεβρουαρίου 2009 Στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ανέβασα ένα κομμάτι: Πράβο Γιάζντι, μέλλων Υπουργός Μεταφορών της Νομανσλάνδης. Επίσης, πρόσθεσα ένα διήγημα του Γιώργου Ιωάννου στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: Εν ταις ημέραις εκείναις…

 

19 Φεβρουαρίου 2009 Στις Ιστορίες λέξεων ανέβασα ένα καινούργιο σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: φελέκι. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα ακόμα (το τρίτο) ναυτικό διήγημα του Βασίλη Λούλη από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα: Το φωτεινό τέλος μιας σκοτεινής ζωής. Επίσης, ανέβασα σήμερα έξι καινούργια αθυρόστομα σατιρικά στιχουργήματα του Λαπαθιώτη που ανήκουν στην ενότητα  Μονόλογοι του καημένου του Αντωνάκη. Για να ξεχωρίζουν, οι νέες προσθήκες έχουν τη σημερινή ημερομηνία. Τέλος, έβαλα ένα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο: Τα παλαιόπαιδα, τα ατίθασα.

18 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα στις Γλωσσικές ακρότητες ένα σημείωμα: Από πότε λέμε «γεια σου»; Είναι το πρώτο που ανέβηκε ταυτόχρονα και στο ιστολόγιο. Ταυτόχρονα, άλλαξα λίγο το χτεσινό σημείωμα Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: γκρίνγκο, επηρεασμένος από την παρουσίαση στο Ιστολόγιο. Επίσης, στο Κοτσανολόγιο ανέβασα ένα σημείωμα: Κι αν είσαι και Γκιουλέκας, προσοχή στους νύκτορες!, ενώ στα άρθρα του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, πρόσθεσα ένα καινούργιο:  Οι πραγματικοί δείκτες της ευημερίας και της προόδου μιας κοινωνίας. Τέλος, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ανέβασα ένα διήγημα του Κύπριου συγγραφέα Νίκου Νικολαΐδη: Το ξυλένιο πόδι.

17 Φεβρουαρίου 2009 Στην ενότητα με τις ιστορίες λέξεων ανέβασα ένα σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: γκρίνγκο. Πιο σημαντικό νέο ίσως είναι ότι έφτιαξα ιστολόγιο, το οποίο ονομάζεται Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία – Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου και θα λειτουργήσει (όπως το σκέφτομαι) σαν «καθρέφτης» του ιστοτόπου, ώστε να αξιοποιήσω τις δυνατότητες που προσφέρει το ένα μέσο και το άλλο (το ιστολόγιο την αλληλεπίδραση και την επικαιρότητα, ο ιστότοπος τη μόνιμη παρουσία). Βέβαια, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, ή ο κίνδυνος, «τούτο εκεί να φάει τούτο εδώ» που έλεγε και ο Κολοκοτρώνης για άλλα πράγματα, αλλά είπα να παραμερίσω ενδοιασμούς.

 

16 Φεβρουαρίου 2009 Στην ενότητα με τα φρασεολογικά ανέβασα ένα κείμενο: Ελληνικά είναι, δεν διαβάζονται.

 

15 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα ακόμα ναυτικό διήγημα του Βασίλη Λούλη: Των τυφώνων ο νικητής, και πάλι παρμένο από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα.

 

13 Φεβρουαρίου 2009 Στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ανέβασα ένα κομμάτι: Μια μεγάλη κυρία ηλικίας 180 ετών, ενώ στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα ναυτικό διήγημα του Βασίλη Λούλη: Γυρισμός, παρμένο από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα.

 

12 Φεβρουαρίου 2009 Στις Ιστορίες λέξεων ανέβασα ένα ακόμα κομμάτι: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: ο δραγουμάνος.

 

11 Φεβρουαρίου 2009 Στις Αστείες σελίδες που έχω για τον σκιτσογράφο Ράιζερ, ανέβασα ένα άρθρο του Αρίστου Γιαννόπουλου: Με χιούμορ-δηλητήριο

 

10 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα διήγημα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Στ’ αλώνι της Πιπίνας Τσιμικάλη, και άλλο ένα, από την ανθολογία που κάνω στο περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα: Το δικό μας χαμόγελο του Γιάννη Ρίτσου.

 

9 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα ένα καινούργιο κομμάτι στις Ιστορίες Λέξεων: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: το πέναλτι (ή μπέναλντι ή μπενάλτι). Βγήκε λίγο μεγάλο, αλλά δεν ήθελα να το κόψω.

 

8 Φεβρουαρίου 2009 Για κυριακάτικο διάβασμα, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα όχι ένα και δύο αλλά πέντε διηγήματα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Φώτα στο πέλαγος του Πέτρου Χάρη, Η μάνα του αγωνιστή της Διδώς Σωτηρίου, Το πανηγύρι του θανάτου στο Δίστομο του Μαρίνου Σιγούρου, Αόρατη πομπή της Σοφίας Μαυροειδή-Παπαδάκη, καθώς και ένα απόσπασμα από το Και ιδού ίππος χλωρός της Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ.

 

6 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Ο εκφωνητής κι ο διερμηνέας του Στρατή Τσίρκα και Ένα τραγούδι στην Αθήνα του Δημήτρη Χατζή.

 

5 Φεβρουαρίου 2009 Ανέβασα ένα καινούργιο κομμάτι στις Ιστορίες Λέξεων: Τράπεζες και τάλιρα, δράμια και δραχμές

 

4 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο διηγήματα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Το «σημαδάκι» του Άλκη Τροπαιάτη και το Όταν ο άνθρωπος πολεμά για τη λευτεριά του Γιάννη Μαγκλή. Επίσης, εκτός ανθολογίας, ανέβασα το διήγημα Ο Ούζος του Γιάννη Σκαρίμπα.

 

3 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα τρία διηγήματα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Το λουλούδι της φρίκης του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, Το ρέμα του Κοσμά Πολίτη και Το γλέντι των σκλάβων της Τατιάνας Σταύρου.

 

2 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα διήγημα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Στου δρόμου τη στροφή, του Απόστολου Σπήλιου.

 

1 Φεβρουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα ακόμα διήγημα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Ο λύκος δε διαλέγει, του Ζήση Σκάρου. Επίσης ανέβασα ένα που είναι μεν της ίδιας θεματολογίας, αλλά δεν ανήκει στην ανθολογία: Επεισόδιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.

 

30 Ιανουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα ακόμα διήγημα από την ανθολογία αντιστασιακής πεζογραφίας: Το μπλόκο του Δημήτρη Ραβάνη (Δήμου Ρεντή). Με την ευκαιρία, στις σελίδες που έχω για τον σημαντικό αυτό λογοτέχνη, ανέβασα ένα πρόσφατο βιογραφικό άρθρο από την εφημερίδα Οδηγητής.

 

28 Ιανουαρίου 2009  Ανέβασα ένα σημείωμα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Νέο κράτος στην Ευρώπη;

 

27 Ιανουαρίου 2009 Στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ανέβασα ένα σημείωμα: Κυπραγγλισμός ή καρμιριά; Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα δυσεύρετο παλιό διήγημα του Μιχάλη Ράπτη (που πρέπει να είναι ο μετέπειτα γνωστός ως Πάμπλο): Καημοί.

 

26 Ιανουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δυο διηγήματα από την αντιστασιακή ανθολογία πεζογραφίας: Το γράμμα ενός πνιμένου του Βασίλη Ρώτα και Φυγή του Άγγελου Δόξα.

 

23 Ιανουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το δεύτερο μέρος από το σημαντικό και δυσεύρετο αντιπολεμικό διήγημα Πόλεμος του Στρατή Μυριβήλη, καθώς και ένα διήγημα από την αντιστασιακή ανθολογία: Περιμένοντας ένα καράβι του Σωτήρη Πατατζή.

 

22 Ιανουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα σύντομο πεζό του Θ. Λασκαρίδη, το Ήρως, και ένα διήγημα από την αντιστασιακή ανθολογία: Το παιδί κοίταζε τον ουρανό της Ιουλίας Περσάκη.

 

21 Ιανουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα πεζό του Ναπ. Λαπαθιώτη: Ρόδα και ένα διήγημα από την αντιστασιακή ανθολογία: Ώρες σκλαβιάς του Αδαμ. Παπαδήμα.

 

20 Ιανουαρίου 2009 Ανέβασα ένα κομμάτι στην ενότητα με τα Υποτιτλιστικά μαργαριτάρια: Όταν το ντοκιμαντέρ χαρίζει άφθονο γέλιο. Επίσης, ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Το μήνυμα του υποδιοικητή Μάρκος.

 

19 Ιανουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Ο Βουνήσιος του Ναπολέοντα Παπαγιωργίου, από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας.

 

18 Ιανουαρίου 2009 Ανέβασα στις ιστορίες λέξεων ένα μεγαλούτσικο σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: χάνω, χάος, γκάζι. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Πώς ερώμιεψε το χωριό του Ιωάννη Κονδυλάκη.

 

17 Ιανουαρίου 2009 Στις ιστορίες λέξεων ανέβασα ένα σημείωμα: Εξοστρακίστηκε ή εποστρακίστηκε; που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα στην Αυγή αλλά είχα αμελήσει να το ανεβάσω νωρίτερα.

 

16 Ιανουαρίου 2009 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Θερισμένα αγόρια, του Πίνδαρου Μπρεδήμα, από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας.

 

15 Ιανουαρίου 2009 Ανέβασα στις Γλωσσικές Ακρότητες ένα νέο σημείωμα: Η νεοκαθαρεύουσα που νομίζει ότι είναι δημοτική.

 

14 Ιανουαρίου 2009 Πρόσθεσα στο Κοτσανολόγιο ένα σημείωμα: Έπιασε δουλειά στην Ελευθεροτυπία ο Άδωνις Γεωργιάδης; Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το διήγημα Ο γερο-Τρίκης, του Γιάννη Μπενέκου, και το Μια άνοιξη δίχως πατέρα του Δημήτρη Γιάκου, και τα δυο από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας.

 

13 Ιανουαρίου 2009 Πρόσθεσα στο Κοτσανολόγιο ένα σημείωμα: Οι χαμένες ικανότητες και το απολυμένο πρόβατο.

 

11 Ιανουαρίου 2009 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τρία πεζά: Ο προδότης, του Θ. Λασκαρίδη (αντιπολεμικό του 1920), το Φεγγάρι, του Ναπ. Λαπαθιώτη και Οι μυλωνάδες, του Ηλία Λεφούση, του Βολιώτη λογοτέχνη που πέθανε πρόσφατα.

 

10 Ιανουαρίου 2009 Ανέβασα σήμερα, εφτά μήνες μετά το πρώτο, το δεύτερο και τελευταίο μέρος της ενότητας για τα Ποιήματα του Άχθου Αρούρη στον Τρίβολο της Μυτιλήνης.

 

9 Ιανουαρίου 2009 Ανέβασα σήμερα ένα κείμενο για το καινούργιο βιβλίο του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γνώση: Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους. (Οι συχνοί θαμώνες των σελίδων θα θυμούνται ίσως ότι υπάρχει στις σελίδες του μια ενότητα με τον ίδιο τίτλο). Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το διήγημα του Μ. Λουντέμη Το κορίτσι με το φεγγάρι στο χέρι, από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας.

 

8 Ιανουαρίου 2009 Πρόσθεσα δύο διηγήματα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Ο Θανασάκης, της Δώρας Μοάτσου-Βάρναλη, από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας, και ένα σπανιότατο, την Ήττα του Θ. Λασκαρίδη.

 

7 Ιανουαρίου 2009 Πρόσθεσα δυο σημειώματα στο Κοτσανολόγιο: Ποδαρικό στη γενικομανία και Πατρόν εκ Πατρών.

 

4 Ιανουαρίου 2009 Πρόσθεσα δυο σημειώματα. Ένα στο Κοτσανολόγιο: Ποδαρικό στις κοτσάνες και ένα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Περπατούσαν ολόκληρο το Μάρτη!.

 

2 Ιανουαρίου 2009 Πρόσθεσα μια σύντομη σημείωση στα Παρακείμενα.

 

1η Ιανουαρίου 2009 Καλή χρονιά! Ποδαρικό στις σελίδες για φέτος, με ένα διήγημα από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας: Καπετάν Στέφος του Θέμου Κορνάρου.

 

30 Δεκεμβρίου 2008 Φίλος των σελίδων μού έστειλε κείμενο απάντησης στην επιστολή διαμαρτυρίας των τριών συγγραφέων (Θεοδωρόπουλου, Δοξιάδη και Μάρκαρη), το οποίο φιλοξενώ ευχαρίστως στα Άλλα κείμενα: Ας φάνε παντεσπάνι…

 

29 Δεκεμβρίου 2008 Ανέβασα σήμερα επτά ακόμα αθυρόστομα σατιρικά στιχουργήματα του Λαπαθιώτη που ανήκουν στην ενότητα  Μονόλογοι του καημένου του Αντωνάκη. Για να ξεχωρίζουν, οι νέες προσθήκες έχουν τη σημερινή ημερομηνία.

 

25 Δεκεμβρίου 2008 Καλά Χριστούγεννα! Στο εορταστικό πνεύμα, ανέβασα σήμερα ένα σημείωμα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, που μιλάει για μεταφραστικά (και άλλα) μαργαριτάρια με χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα: Μαργαριταρένιες σαπουνόφουσκες χριστουγεννιάτικα! Επίσης ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο διηγήματα: Πώς πέθαν’ ένα γεράνι της Σοφίας Φίλντιση και Αν τα σύρματα που σκορπάν το φως του Νίκου Νικολαΐδη (του Κυπρίου). Πρόσθεσα επίσης αρκετό νέο υλικό στην Ανθολογία ποιημάτων από το περιοδικό «Η τέχνη» (είναι το υλικό από τα τεύχη 4-6).

 

23 Δεκεμβρίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα διήγημα του Δημοσθένη Βουτυρά: Δάκρυ στο φίδι. Επίσης, ενημέρωσα τον γενικό Κατάλογο των κειμένων του ιστοτόπου.

 

22 Δεκεμβρίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα διήγημα του Ιωάννη Κονδυλάκη: Η καμπάνα.

 

20 Δεκεμβρίου 2008 Ανέβασα ένα σημείωμα: Και πάλι για το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα δύο ακόμα διηγήματα της Ανθολογίας Αντιστασιακής Πεζογραφίας: Ευρωπαίοι της Μαρίας Δαβαρούκα και Κι όμως νίκησα το Χάρο, του Πέτρου Μαρκάκη.

 

17 Δεκεμβρίου 2008 Επειδή ταξιδεύω και θα έχω κι άλλα πράγματα να κάνω τις επόμενες μέρες, σήμερα ανέβασα πολλά και διάφορα. Πρώτον, την αναγγελία για το καινούργιο βιβλίο του πατέρα μου, του Δ. Σαραντάκου, Μαθητές και δάσκαλοι. Είναι πολύ καλό. Δεύτερον, ανέβασα μια ιστορία λέξης: Μπούρμπερη ή πούλβερη (και η απαραίτητη στάχτη). Τρίτον, ανέβασα μια παραλλαγή του άρθρου για το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη, της περασμένης εβδομάδας, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημ. Αυγή. Τέλος, στην ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας πρόσθεσα ένα διήγημα: Τον καιρό της προσδοκίας, του Σπύρου Γιαννάτου.

 

16 Δεκεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Τι λάθος έκανες, καημένε Μπέμπελ; Επίσης, άλλαξα το χτεσινό μεταφραστικό σημείωμα  Πότε ήταν ο Μεσαίωνας;, δίνοντας την απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα.

 

15 Δεκεμβρίου 2008 Στο Κοτσανολόγιο ανέβασα ένα μικρό σημείωμα: Η ελληνικούρα ενός αρχαιολάτρη και άλλο ένα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Πότε ήταν ο Μεσαίωνας; Τέλος, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα ακόμα διήγημα της Ανθολογίας Αντιστασιακής Πεζογραφίας: Στέφανος, του Β. Μοσκόβη.

 

14 Δεκεμβρίου 2008 Στις ιστορίες λέξεων ανέβασα δυο σημειώματα: Από τη μουσαντένια ιστορία στο μούσι του αυτοκράτορα (παραλλαγή ενός προηγούμενου, όπως δημοσιεύτηκε στην Αυγή) και Ευάριθμος, μια λέξη που καλύτερα να ξεχάσουμε.

 

13 Δεκεμβρίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβηκαν: οι δύο τελευταίες συνέχειες από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους, που έτσι ολοκληρώνεται· θυμίζω πως είναι το εκτενέστερο έργο που έχει ψηφιοποιηθεί στη σειρά αυτή. Επίσης, ένα διήγημα από την Αντιστασιακή ανθολογία: Ήταν μεγάλος στο θάνατο της Μαρίνας Μηλολιδάκη-Κότσιρα. Τέλος, το πρώτο μέρος από το δυσεύρετο αντιπολεμικό διήγημα Πόλεμος του Στρατή Μυριβήλη.

 

10 Δεκεμβρίου 2008 Μετά το τριήμερο πένθος, ανέβασα σήμερα ένα επικαιρικό κείμενο: Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας». Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα από την Αντιστασιακή ανθολογία: Κείνη τη νύχτα του Χρ. Λεβάντα και τη δέκατη τέταρτη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

6 Δεκεμβρίου 2008 Γιορτή σήμερα κι ευχαριστώ τους φίλους που έστειλαν ευχετήρια ηλεμηνύματα. Σαν αντιχάρισμα, ανεβάζω στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τη δέκατη τρίτη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

5 Δεκεμβρίου 2008 Στην ενότητα με τα Υποτιτλιστικά μαργαριτάρια ανέβασα ένα κομμάτι: Ώστε γι’ αυτό κλείσατε το σάιτ των παιδιών; Επίσης ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τη δωδέκατη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

4 Δεκεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την ενδέκατη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους και ένα διήγημα του Δημοσθένη Βουτυρά: Η άνοιξη, ο γέρος και τα ζώα.

 

3 Δεκεμβρίου 2008 Ξεκίνησα μια νέα ανθολογία, την Ανθολογία ποιημάτων από το περιοδικό «Η τέχνη», που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

 

2 Δεκεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Γιατί αυτή η αμήχανη αντιμετώπιση; Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα του Κονδυλάκη: Ο Καλικάντζαρος. Τέλος, πρόσθεσα μια σύντομη σημείωση στα Παρακείμενα.

 

1 Δεκεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο κομμάτια του Νιρβάνα από τα Φιλολογικά Απομνημονεύματά του: Η «Τέχνη» και ο μαλλιαρισμός και Περικλής Γιαννόπουλος, ένας ουτοπιστής ελληνολάτρης.

 

30 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την δέκατη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

28 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την ένατη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

26 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα ένα επικαιρικό κείμενο: Ο αλειτούργητος, ο αλιβάνιστος κι ο αθεόφοβος.

 

25 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα ένα κομμάτι στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Πώς φωνάζει η πέμπτη στήλη;

 

24 Νοεμβρίου 2008 Έφτιαξα μια καινούργια ενότητα μέσα στις γλωσσικές σελίδες μου, που την ονόμασα Τα μουστάκια της Τζοκόντας. Για όποιον δεν κατάλαβε, ο υπότιτλος, να πούμε, είναι: Κόντρα στον γλωσσικό ερμαφροδιτισμό. Όλα τα κείμενα που έχει σήμερα αυτή η εισαγωγική σελίδα είναι παλιότερα και απλώς τα συγκέντρωσα εκεί, εξόν από ένα που είναι φρέσκο: Να τη λέμε βουλευτίνα, σ. Περικλή!

 

23 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα ένα κείμενο στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Νέες αποκαλύψεις για την άγνωστη ιστορία του Διαστήματος! καθώς και τρία διηγήματα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, δύο από την Αντιστασιακή Ανθολογία: Σύντροφοι της Λιλίκας Νάκου και Το τρελό παιδί του Γεράσιμου Γρηγόρη, και του Παπαδιαμάντη το Γουτού Γουπατού.

 

22 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα Μεταφραστικά ένα νέο κείμενο: Σκέψεις με αφορμή την κριτική μιας εξοργιστικά κακής μετάφρασης.

 

21 Νοεμβρίου 2008 Στις ιστορίες λέξεων ανέβασα ακόμα ένα κείμενο: Μια μουσαντένια ιστορία και το μούσι του αυτοκράτορα. Επίσης, χάρη στη συμβολή φίλων, πρόσθεσα υλικό στο χτεσινό κείμενο: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία – Τα ντράβαλα και η τραβάγια.

 

20 Νοεμβρίου 2008 Στις ιστορίες λέξεων ανέβασα ένα κείμενο: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία – Τα ντράβαλα και η τραβάγια.

 

19 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα ένα κομμάτι στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Το εξωτικό νεπεντέ. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την όγδοη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

18 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Κι αν πάψει να χρησιμοποιείται το πετρέλαιο σαν καύσιμο; Και στις σελίδες του Άχθου Αρούρη πρόσθεσα μια παραλλαγή και μερικά ενδεχομένως ενδιαφέροντα στοιχεία στο ποίημα Η κάσσα.

 

17 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες για τον Γ. Σουρή ένα εκτενές στιχούργημά του γλωσσικής πολεμικής, σχολιασμένο: Η σύγκρουση του Γ. Σουρή με τον Ψυχάρη και τους «μαλλιαρούς» στις αρχές του 20ού αιώνα. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα το τεύχος 877 του Ρωμηού απ’ όπου είναι παρμένο το παραπάνω στιχούργημα.

 

16 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την έβδομη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

15 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα Άλλα κείμενα ένα σημείωμα του Νίκου Κούρκουλου, Στο Νότο των Βιετ, που περιγράφει τις εντυπώσεις από ένα ταξίδι στο Βιετνάμ. Επίσης, ένα σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο: Η Σο, η Χου και η Γιαμ. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη: Τρελή βραδιά.

 

14 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την έκτη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

13 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στις Ιστορίες λέξεων ένα καινούργιο κείμενο: Ο κίνδυνος ελλοχεύει πάντα δυο φορές –και η ιστορία της λέξης ‘βωμολόχος’. Επίσης, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα την πέμπτη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

12 Νοεμβρίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα Πέντε ποιήματα του Γ. Σουρή από το Μη Χάνεσαι. Ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Την αλλαγή θα φέρει η μεταβολή του τρόπου παραγωγής.

 

11 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες των Ιστορικών σημειωμάτων μια ενότητα με λογοτεχνικό υλικό για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973

 

10 Νοεμβρίου 2008 Μέρες που έρχονται, τόλμησα ν’ ανεβάσω ένα δικό μου διήγημα, παλιό βέβαια: Το Νοέμβρη, λοιπόν. Επίσης ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την τέταρτη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους.

 

9 Νοεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα με τα άρθρα από το Φαινόμενο του Λουξεμβούργου ένα νέο σημείωμα: Οι λέξεις της μουσικής.

 

8 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στην ενότητα των Ιστορικών ένα κείμενο του πατέρα μου που είχε φιλοξενηθεί πέρυσι σε φιλικό ιστολόγιο. Είναι σε δύο μέρη, με γενικό τίτλο «Ο Δημήτρης Σαραντάκος θυμάται και τραγουδάει». Μέρος 1: Το σατιρικό τραγούδι στη Μυτιλήνη στα χρόνια της Κατοχής και Μέρος 2: Κάτ’ αγριγιαθρώπ’ μας φέραν: η απόκρουση των Άγγλων από τη Μυτιλήνη τα Χριστούγεννα του 1944.

 

7 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ πολλά, μεγάλα και μικρά. Από τα μεγάλα, την τρίτη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους και, καθώς πλησιάζει η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένα μεγάλο απόσπασμα από το χρονικό του Φώντα Κονδύλη Τριήμερο στα κάγκελα. Από τα μικρά, ένα του Κονδυλάκη, Ο κουρεύς των νεκρών και ένα ‘σκίτσο από το Παρίσι’ του Ζαχ. Παπαντωνίου με τίτλο Αυτόματα.

 

6 Νοεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, δηλαδή στην ενότητα με τα μεταφραστικά μαργαριτάρια, ένα καινούργιο κομμάτι: «Φιλελεύθερη» αντιγραφή και κακή μετάφραση.

 

5 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την πρώτη συνέχεια από το διήγημα του Κώστα Βάρναλη Ο λαός των μουνούχων, καθώς και ένα διήγημα της Αντιστασιακής Ανθολογίας: Τα χέρια του της Ειρήνης Γαλανού.

 

4 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Μπορεί να αλλάξει ο καπιταλισμός; Επίσης ανέβασα σωστά στην ενότητα με τις Ιστορίες Λέξεων το σημείωμα Από το Βατοπέδι στην Τοπλού: Τόπια, παιδιά και μπίζνες διότι χτες, βιαστικός, είχα κάνει λάθος.

 

3 Νοεμβρίου 2008 Στην ενότητα με τις Ιστορίες Λέξεων πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Από το Βατοπέδι στην Τοπλού: Τόπια, παιδιά και μπίζνες (Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε χτες Κυριακή στην εφημερίδα Αυγή).

 

2 Νοεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τη δεύτερη συνέχεια από το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους. Επίσης πρόσθεσα μια σύντομη σημείωση στα Παρακείμενα.

 

1 Νοεμβρίου 2008 Καλό μήνα! Ανέβασα στο Κοτσανολόγιο ένα κομμάτι: Η επιδημία… παραλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, και άλλο ένα στο Κομπολόι του δραγουμάνου: Τι χιμπατζής, τι ύαινα, το ίδιο κάνει. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ κάτι δυσεύρετο: 13 αντιπολεμικά ποιήματα από τη συλλογή «Όλεθροι» του Γιάννη Οικονομίδη.

31 Οκτωβρίου 2008 Aνέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ 12 πεζά τραγούδια  του Γ. Ψυχάρη. Επίσης άρχισα να ανεβάζω το μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη Οι σκλάβοι στα δεσμά τους. Φυσικά, ένα τόσο εκτενές έργο θα χρειαστεί αρκετές συνέχειες για να ολοκληρωθεί.

30 Οκτωβρίου 2008 Aνέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα διήγημα του Παπαδιαμάντη: Ο αειπλάνητος. Επίσης ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Η κατάρρευση κάποιων μυθων.

29 Οκτωβρίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα δυσεύρετο προδρομικό θεατρικό έργο, τον Γήταυρο του Ρήγα Γκόλφη, σε τρεις συνέχειες.

28 Οκτωβρίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβηκαν δύο ακόμα διηγήματα του Δημοσθένη Βουτυρά: Πόσο ήθελα και Ο γερο-Λουρής. Επίσης, πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, δηλαδή στην ενότητα με τα μεταφραστικά μαργαριτάρια, ένα κομμάτι: Η Καθημερινή κοτσάνα.

27 Οκτωβρίου 2008 Στην ενότητα των κειμένων για τον μύθο του Hellenic Quest πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Λερναία Καλλίστη.

26 Οκτωβρίου 2008 Πρόσθεσα ένα ακόμα σημείωμα στο Κοτσανολόγιο: Κοτσανικοί δείκτες.

25 Οκτωβρίου 2008 Πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα στο Κοτσανολόγιο: Η τέως Πανδώρα στο σπίτι του κρεμασμένου και ένα στις Ακρότητες (αν υποθέσουμε ότι ανήκει εκεί): Το σαμάρι του Ερρίκου Αυτιά και η αβάσταχτη επιπολαιότητα των πρωτοκλασάτων δημοσιογράφων. Τέλος, σνέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα διήγημα του Παπαδιαμάντη: Η στοιχειωμένη καμάρα.

24 Οκτωβρίου 2008 Στην ενότητα της Φρασεολογίας πρόσθεσα ένα σημείωμα: Εκφράσεις με το νερό. Πρόσθεσα και ένα νέο σημείωμα στο Κοτσανολόγιο: Τι σου λείπει ευπρεπισιάρη;.

23 Οκτωβρίου 2008 Aνέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα διήγημα του Παπαδιαμάντη: Η γλυκοφιλούσα. Επίσης ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Κάποιοι άγιοι και οι όσιοι της εποχής μας

22 Οκτωβρίου 2008 Πρόσθεσα ακόμα μια χάντρα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Αχαιοί τηλευαγγελιστές.

21 Οκτωβρίου 2008 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, δηλαδή στην ενότητα με τα μεταφραστικά μαργαριτάρια, δύο κομμάτια: Νεαρές Αμερικανίδες γυναίκες γένους θηλυκού και Όχι τόση αποτελεσματικότητα, αδέλφια!

20 Οκτωβρίου 2008 Στο Κοτσανολόγιο πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Το τρένο του Μπουμπούκου. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ επίσης την τέταρτη και τελευταία συνέχεια του Χρήστου Μηλιόνη του Παπαδιαμάντη. Άλλο ένα εκτενές έργο που ολοκληρώνεται!

19 Οκτωβρίου 2008 Aνέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη: Αμαρτίας φάντασμα.

18 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ μια εκτενή ανθολόγηση από τον Προηγμένο κύκλο, την ποιητική ανθολογία του έργου του ζακυνθινού ποιητή Σαράντη Αντίοχου.

17 Οκτωβρίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβηκαν τέσσερα διηγήματα του Δημοσθένη Βουτυρά: Κατ’ εικόνα, Τα φύλλα πέφτανε, Γιατί λυπάσαι και Η προαίσθηση. Επίσης, το πρώτο κεφάλαιο από το μυθιστόρημα Ο λοιμός του Αντρέα Φραγκιά.

16 Οκτωβρίου 2008 Στην ενότητα με τα Μεταφραστικά πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Πώς (δεν) μεταφράζεται ένα ποίημα. Ανέβασα επίσης τη τρίτη συνέχεια του Χρήστου Μηλιόνη του Παπαδιαμάντη.

15 Οκτωβρίου 2008 Στην ενότητα με τις Ιστορίες Λέξεων πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Από τη σχολή στο σκουλαρίκι μέσω 'Αδωνη. (Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε την προπερασμένη Κυριακή στην εφημερίδα Αυγή). Ανέβασα επίσης τη δεύτερη συνέχεια του Χρήστου Μηλιόνη του Παπαδιαμάντη.

14 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στο Κοτσανολόγιο ένα σημείωμα: Και γενικομανία και σολοικισμός. Επίσης στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβηκαν Επτά σονέτα της Γαλάτειας Καζαντζάκη και τρία διηγήματα του Δημοσθένη Βουτυρά: Ο Ρημαχτής, Η παρέλαση και Ο Θεός κι η Μοίρα

13 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στην ενότητα των Ιστορικών ένα κείμενο που είχα γράψει πέρυσι και είχε φιλοξενηθεί σε ένα φιλικό ιστολόγιο: Από την χωριατοπούλα Ρετζινέλα στο Κορόιδο Μουσολίνι. Επίσης, πριν από μερικές μέρες έδωσα μια συνέντευξη στην εφημ. Θεσσαλονίκη που αφορά κυρίως το εγχείρημα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Ανέβασα και στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα του Παπαδιαμάντη: Υπό την βασιλικήν δρυν.

12 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα δύο νέες ενότητες στις σελίδες του Λαπαθιώτη: Τρία λίγο-πολύ αθησαύριστα ποιήματα του Λαπαθιώτη σε ελεύθερο στίχο και Μονόλογοι του καημένου του Αντωνάκη (αθυρόστομα σατιρικά ποιήματα). Επίσης, πρόσθεσα τρία νέα ποιήματα στην ενότητα Ποιήματα άλλων για τον Λαπαθιώτη. Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ξεκίνησε σήμερα η δημοσίευση (σε συνέχειες) του εκτενούς διηγήματος Χρήστος Μηλιόνης του Παπαδιαμάντη. Πρόσθεσα επίσης ένα αγαπημένο διήγημα, τον Επικήδειο του Ιω. Κονδυλάκη. Τέλος, αφού το συζήτησα με φίλους, έκανα σημαντικές αλλαγές και προσθήκες στο σημείωμα Στο ζυγό του Αμαληκίτη που είχα ανεβάσει τις προάλλες και που ήταν πράγματι βιαστικά γραμμένο.

11 Οκτωβρίου 2008 Στις σελίδες του Λαπαθιώτη ανέβασα ένα εκτενές άρθρο του Κώστα Μίσσιου: Ναπολέων Λαπαθιώτης - Πενήντα χρόνια μετά την αποδημία του γραμμένο το 1994.

10 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη: Η φωνή του δράκου.

9 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στο Κοτσανολόγιο ένα σημείωμα: Στο ζυγό του Αμαληκίτη. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα διήγημα του Παπαδιαμάντη: O Γαγάτος και τ' άλογο και ένα διήγημα από την Αντιστασιακή Ανθολογία: Αντιγόνη του Ηλία Βενέζη .

8 Οκτωβρίου 2008 Aνέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα του Παπαδιαμάντη: Αγια και πεθαμένα.

7 Οκτωβρίου 2008 Aνέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τέσσερα διηγήματα του Δημοσθένη Βουτυρά: Το χέρι της Μοίρας, Στη θάλασσα, Δώρο χριστουγεννιάτικο και Εικόνες Κατοχής. Αυτό το τελευταίο, όπως και το 1941-1944 της Γαλάτειας Καζαντζάκη, που επίσης ανέβασα, ανήκουν επίσης στην Ανθολογία Αντιστασιακής Λογοτεχνίας. Ανέβασα και ένα του Παπαδιαμάντη: Οι ναυαγοσώσται. Τέλος, ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Ο Θέμος Κορνάρος.

6 Οκτωβρίου 2008 Στις σελίδες του Λαπαθιώτη πρόσθεσα τρία αποσπάσματα από το αφήγημα "Το τάμα της Ανθούλας" στα οποία έβαλα τίτλο Ο ντεκές του Νταλαβέρη.

5 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την ένατη και τελευταία συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα. Έτσι ολοκληρώθηκε το έργο αυτό, που είναι ένα από τα εκτενέστερα που έχουν ψηφιοποιηθεί στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Ανέβασα επίσης ένα μικρό παιδαγωγικό αφήγημα του Παύλου Νιρβάνα: Οι τορκουεμάδες του σχολείου, καθώς και το πρώτο κεφάλαιο από το Τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή. Δεν σκοπεύω να το βάλω όλο, υπάρχουν άλλωστε και συγγραφικά δικαιώματα στη μέση, αλλά έκρινα πως είναι κρίμα ένα τόσο σημαντικό έργο να απουσιάζει, έστω και σαν γεύση, από το Διαδίκτυο. Τέλος, σήμερα δημοσιεύεται στην Αυγή ένα άρθρο μου, που μπορείτε να το βρείτε στο σάιτ της Αυγής, εδώ επειδή προς το παρόν δεν το έχω στις σελίδες μου. Ακόμα καλύτερα, να αγοράσετε την εφημερίδα.

4 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την όγδοη συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα. Το έργο ολοκληρώνεται με την επόμενη συνέχεια.

3 Οκτωβρίου 2008 Ανέβασα στις Λεξικογραφικές σημειώσεις ένα νέο κομμάτι: Αβλεπεί και αβλεπτί: δυο λεξικογραφικές εφευρέσεις

2 Οκτωβρίου 2008 Με χαρά μου συμπλήρωσα σήμερα τις 11 μιμήσεις του Πλάτωνος Χαρμίδη στις σελίδες του Λαπαθιώτη, χάρη στη βοήθεια του φίλου Β. Ψαραδάκη (είχα 6 μιμήσεις και πρόσθεσα άλλες πέντε και κάποιες επιπλέον πληροφορίες. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την 7η συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα, καθώς και ένα διήγημα του Δημοσθένη Βουτυρά: Οι αποσκευές των νεκρών.

1 Οκτωβρίου 2008 Καλό μήνα! Ίσως γι' αυτό, σήμερα έκανα, ύστερα από πολύ καιρό, μια νέα εγγραφή στα Παρακείμενα. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την 6η συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα

30 Σεπτεμβρίου 2008 Μπερκέτια σήμερα, που λέει κι ένας σαλονικιός φίλος μου, μπόλικο πράγμα. Πρόσθεσα στο Κοτσανολόγιο, ένα κομμάτι: Η μπούρκα του πρωτοσέλιδου. Στις ιστορίες λέξεων, έβαλα ένα κομμάτι: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία - Μακαριστός, που είναι ξαναδουλεμένη και διορθωμένη εκδοχή ενός παλιότερου κομματιού μου. Επίσης ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα επίκαιρο άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Κι όμως τα είχαν πει... (αναφέρεται στα αγιορείτικα σκάνδαλα). Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την 3η συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα, που έλειπε. Τέλος, πάλι στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα την 5η και τελευταία συνέχεια από το βιβλίο του Θέμου Κορνάρου Οι άγιοι χωρίς μάσκα. Έτσι, συν Θεώ που λένε, το βιβλίο αυτό ολοκληρώθηκε.

29 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δώδεκα ποιήματα του Κύπριου ποιητή Τεύκρου Ανθία.

28 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, δηλαδή στην ενότητα με τα μεταφραστικά μαργαριτάρια, ένα κομμάτι: Ένα κάλυμμα ασφαλείας για τον Λάινους. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την 5η συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα

27 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την τέταρτη συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα (η τρίτη συνέχεια δεν είναι ακόμα έτοιμη).

26 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την δεύτερη συνέχεια από το αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα.

25 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την πρώτη συνέχεια από το θαυμάσιο αυτοβιογραφικό αφήγημα Από μικρός στα γράμματα του Γιώργου Κοτζιούλα.

24 Σεπτεμβρίου 2008 Στις σελίδες του Λαπαθιώτη πρόσθεσα τρεις ακόμα Μιμήσεις του Πλάτωνα Χαρμίδη.

23 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, δηλαδή στην ενότητα με τα μεταφραστικά μαργαριτάρια, ένα κομμάτι: Υπάρχει μεταφραστής στην εφημερίδα;. Επίσης ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα επίκαιρο άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Το άβατον του Όρους και τα προνόμιά του.

22 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στο Κοτσανολόγιο ένα κομμάτι: Των εμίρων και των κακομοίρων.

20 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, δηλαδή στην ενότητα με τα μεταφραστικά μαργαριτάρια, δύο κομμάτια: Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις και Ψύλλοι στ' αυτιά κι ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα.

19 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα νέο υλικό στις σελίδες τις αφιερωμένες στον ποιητή Γιώργου Κοτζιούλα (επισημαίνεται με το εικονίδιο "Νέο" και τη σημερινή ημερομηνία) καθώς και τρία ποιήματα από τα πρώτα-πρώτα τεύχη του Ρωμηού στις σελίδες για τον Σουρή, με παρόμοια επισήμανση.

18 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες του Λαπαθιώτη τρεις μικρές ενότητες: τις Μιμήσεις του Πλάτωνα Χαρμίδη, τα Δύο αθυρόστομα ανέκδοτα ποιήματακαι τα Τρία αυτοσατιρικά στιχουργήματα από το αρχείο του ΕΛΙΑ. Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ανέβασα ένα διήγημα από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας: Δεσποινούλα της Ελένης Βοΐσκου.

17 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στις σελίδες του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου, ένα άρθρο από την εφημ. Εμπρός της Μυτιλήνης: Το μόνο μεσαιωνικό κράτος της Ευρώπης και απόσπασμα από το ανέκδοτο βιβλίο Η συνάντηση του Παλαιού Κόσμου με τον Νέο, βιβλίο εξαιρετικό που αναζητεί εκδότη!

16 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στις Μεταφραστικές Γκρίνιες μια εκτενή μελέτη: Αναμνήσεις ενός επαναστάτη: συναρπαστική αφήγηση, μεταφραστική πανωλεθρία, κριτική της μετάφρασης της αυτοβιογραφίας του Βικτόρ Σερζ. Επίσης, στην ενότητα με τις "Ιστορίες λέξεων" πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: Τουρνουά, που είναι ξαναδούλεμα παλιότερου άρθρου.

15 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα την τρίτη συνέχεια από το βιβλίο του Θέμου Κορνάρου Οι άγιοι χωρίς μάσκα (η τέταρτη επίσης υπάρχει). Ανέβασα και μια επιφυλλίδα του Φ. Πολίτη για το βιβλίο του Κορνάρου. Επίσης ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το διήγημα Ο Κερκέζος του Κονδυλάκη.

14 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα την τέταρτη συνέχεια από το βιβλίο του Θέμου Κορνάρου Οι άγιοι χωρίς μάσκα (η τρίτη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, υπήρξε κάποιο πρόβλημα συντονισμού).

13 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στις Ιστορίες Λέξεων ένα μεγαλούτσικο κείμενο: Εθνικοπαράφρονες και εθνικόφρονες: δυο λέξεις με σύγχρονη και παλιότερη ιστορία.

11 Σεπτεμβρίου 2008 Το κείμενο του Θέμου Κορνάρου για το Αγιονόρος, που είχα ανεβάσει ένα απόσπασμα παλιότερα, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών φίλων και εκδηλώθηκαν εθελοντές για να ψηφιοποιήσουν και άλλα κομμάτια, ίσως και ολόκληρο το βιβλίο. Προς το παρόν προστέθηκε η δεύτερη συνέχεια, δείτε εδώ την εισαγωγή: Οι άγιοι χωρίς μάσκα (σε συνέχειες).

10 Σεπτεμβρίου 2008 Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ανέβασα σήμερα δύο διηγήματα από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας: Ο βάτραχος με τις καφετιές βούλες του Στέργιου Βαλιούλη και Το κελάδημα της τσίχλας του Κώστα Βάρναλη. Ανέβασα επίσης ένα σημείωμα στις Γλωσσικές ακρότητες: Ακλισιά για λίγο πάψε να χτυπάς με το σπαθί!

9 Σεπτεμβρίου 2008 Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ανέβασα σήμερα ένα διήγημα από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας: Ανεβλήθη επ' αόριστον του Λευτέρη Αλεξίου.

7 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα των Μύθων ένα κείμενο με τίτλο Όταν η Καλλίστη πλασάρει κάκιστους μύθους (ή το παραμύθι με την ένταξη της Μεγάλης Βρετανίας). Επίσης στο Κομπολόι του Δραγουμάνου πρόσθεσα ένα ακόμα κομμάτι με τον (ίσως προσωρινό) τίτλο Στα νύχια των Απανθρωποποιητών.

5 Σεπτεμβρίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα: Η συντέκνισσα του Παπαδιαμάντη. Επίσης, πρόσθεσα ένα υστερόγραφο στο χτεσινό μου σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: Γορίλας ή γορίλλας.

4 Σεπτεμβρίου 2008 Στην ενότητα με τις "Ιστορίες λέξεων" πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: Γορίλας ή γορίλλας.

3 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσθεσα ένα σημείωμα στην ενότητα της Λαθοθηρίας: Οχτακόσια χρόνια λάθος το λέμε!.

1 Σεπτεμβρίου 2008 Πρόσθεσα στα Παράλληλα Κείμενα μια ενότητα: Ο Γορίλας του Μπρασένς (πρωτότυπο και αποδόσεις σε διάφορες γλώσσες).

31 Αυγούστου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα: Ο τέταρτος άντρας του Γιώργου Αθάνα.

24 Αυγούστου 2008 Πρόσθεσα ένα σημείωμα στις Γλωσσικές Ακρότητες: Ηγερία των σχιζολεκτών ή Μάτα Χάρι του δημοτικισμού;.

19 Αυγούστου 2008 Πρόσθεσα ένα σημείωμα στην ενότητα της Λαθοθηρίας: Η πέτσινη επιμόρφωση του Βηματοδότη.

17 Αυγούστου 2008 Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ανέβασα σήμερα το Πρώτον ειδύλλιον του Δ. Καμπούρογλου και δύο διηγήματα από την Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας: Τα τηλεγραφόξυλα του Τάκη Αδάμου και Νύχτα των Θεοφανείων του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου. Επίσης, πρόσθεσα ένα μεταφραστικό μαργαριτάρι στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Κατευθείαν από το Γενικό Χημείο της Νομανσλάνδης.

16 Αυγούστου 2008 Στην ενότητα με τις "Ιστορίες λέξεων" πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα: Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: Σαμπουάν (ή σιαμπού).

13 Αυγούστου 2008 Στην Ανθολογία από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα πρόσθεσα Τρία πεζά του Γιάννη Ρίτσου.

11 Αυγούστου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα του Λαπαθιώτη μερικά Ανέκδοτα σατιρικά ποιήματα και σύντομους στοχασμούς περί πολιτικής από το αρχείο του ποιητή στο Ε.Λ.Ι.Α. Ευχαριστώ τον φίλο Β. Ψαραδάκη που έθεσε στη διάθεσή μου τα κείμενα.

10 Αυγούστου 2008 Αν και ο κατεργάρης δεν έχει επιστρέψει και με τα δυο πόδια στον πάγκο του, σήμερα άνοιξα μια καινούργια ενότητα, που (ελπίζω πως) θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, μια Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας που είχε κυκλοφορήσει το 1965 με επιμέλεια Έλλης Αλεξίου. Σήμερα ανέβασα άλλα δυο διηγήματα σε αυτή την ενότητα: Ο Κυριάκος στο Μαρίνο του Γ. Θεοτοκά και Ώρα κινδύνου του Θράσου Καστανάκη.

20 Ιουλίου 2008 Από αύριο θα είμαι πάλι σε διακοπές και δεν είναι σίγουρο πως θα έχω πρόχειρο ιντερνέτι ενώ είναι μάλλον βέβαιο πως θα έχω άλλα να κάνω, οπότε είναι πιθανό να μην ανανεώσω τις σελίδες για κανένα εικοσαήμερο. Σαν αποχαιρετιστήριο (αν υπάρχει κανείς που διαβάζει κατακαλόκαιρο), ανέβασα σήμερα τέσσερα κείμενα: ένα στα φρασεολογικά, τις Παροιμίες της πρέφας, ένα στους Μύθους για τη Γλώσσα, το Βρέθηκε μία πηγή του Λερναίου κειμένου!, ένα στις Γλωσσικές Ακρότητες που διερωτάται αν Θα κοβόταν στις Πανελλαδικές ο κ. Στυλιανίδης; και τέλος το Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία - Τζελουζία που ανήκει σε μια νέα ενότητα με τον τίτλο "Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία" που θα αφιερωθεί σε ιστορίες λέξεων (θα βάλω κι άλλα όταν γυρίσω).

19 Ιουλίου 2008 Πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα στο Κομπολόι του δραγουμάνου: Πού; Αυτού!.

17 Ιουλίου 2008 Πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα στην ενότητα για το μονοτονικό: Όταν ένας υπουργός ζητάει συγνώμη για κάτι που δεν έκανε… (Βελόπουλος, Παναγιωτόπουλος και μονοτονικό)

16 Ιουλίου 2008 Πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα στο Κομπολόι του δραγουμάνου: Ο γνωστός γαλαξίας Μίλκι Ουέι.

15 Ιουλίου 2008 Αν και κατακαλόκαιρο, μερικοί φίλοι της σελίδας δεν έχουν φύγει διακοπές κι έτσι ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δυο διηγήματα που ανήκουν σε μια Ανθολογία Αντιστασιακής Πεζογραφίας (επιμ. Ελλης Αλεξίου) που έχω σκοπό να την παρουσιάσω ιδιαίτερα και να την ανεβάσω, αν υπάρξει βοήθεια, ολόκληρη. Πρόκειται για: Λευκό όραμα του Δ. Ψαθά και Μια παρτίδα σκάκι του Άγγελου Τερζάκη.

10 Ιουλίου 2008 Πρόσθεσα ακόμα ένα σημείωμα, μεγαλούτσικο μάλιστα, στο Κομπολόι του δραγουμάνου: Η ειδική πτήση της Ρεντ Άι αναχωρεί για Νομανσλάνδη .

4 Ιουλίου 2008 Πρόσθεσα ακόμα ένα σημείωμα στο Κομπολόι του δραγουμάνου: Το γαρ πολύ της καταθλίψεως....

2 Ιουλίου 2008 Πρόσθεσα ένα σημείωμα στην ενότητα της Λαθοθηρίας: Απλώς - απλά: στ' αποκαΐδια μιας χιλιοτραγουδισμένης διάκρισης.

30 Ιουνίου 2008 Ενημέρωσα τον Γενικό κατάλογο των κειμένων του σάιτ.

24 Ιουνίου 2008 Επειδή θα λείψω κανένα 20ήμερο και δεν θα έχω γρήγορη σύνδεση για ν' ανεβάζω βαριά αρχεία, ανέβασα άλλη μια ενότητα με σκίτσα: ένα αφιέρωμα στον Στάθη Σταυρόπουλο.

23 Ιουνίου 2008 Στην ενότητα για την Αποστασία του 1965 δοσμένη από το πενάκι των γελοιογράφων πρόσθεσα μια νέα σελίδα, Σκίτσα του Βασίλη Χριστοδούλου από τη Μακεδονία.

22 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα ένα σημείωμα στις Γλωσσικές Ακρότητες: Υπήρχε λεξιπενία πριν από το 1981;.

17 Ιουνίου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δυο διηγήματα του Χάκκα: Το νερό και Τοιχογραφία, καθώς και ένα του Καρκαβίτσα, Τα τυφλοπόντικα.

16 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα μια επιστολή του Στ. Γιαννακόπουλου στο άρθρο Λαπαθιώτης - Καραγάτσης: Μια ιδιότυπη συνάντηση / Ένας φιλολογικός καβγάς στην Αθήνα του 1939 που είχα ανεβάσει τις προάλλες και έκανα και κάποιες τροποποιήσεις στο κυρίως άρθρο διότι, όπως εκ των υστέρων αντιλήφθηκα, ο άγνωστος Στ. Γιαννακόπουλος είναι, στην πραγματικότητα, ο πολύ γνωστός Πέτρος Ανταίος.

15 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα ακόμα ένα σημείωμα στο Κομπολόι του δραγουμάνου: Ο λόρδος Κράουν κατατάσσεται στη Στρατιά.

14 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα δυο σημειώματα στο Κομπολόι του δραγουμάνου (δηλ. στα μεταφραστικά μαργαριτάρια): Κι άλλος ένας Ανύπαρχτος: ο μυστηριώδης Τσέτσνια και Ένας λόρδος στα κατσάβραχα.

13 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα με τα άρθρα απο το Φαινόμενο του Λουξεμβούργου τρία άρθρα: Προσοχή στο Λερναίο!, Αστεία και γελοία: Οι λέξεις του γέλιου και Μικρή ανθολογία σατιρικών ποιημάτων. Κομμάτια των άρθρων αυτών έχουν ξαναδημοσιευτεί στις σελίδες μου.

12 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα του Λαπαθιώτη ένα άρθρο: Λαπαθιώτης - Καραγάτσης: Μια ιδιότυπη συνάντηση / Ένας φιλολογικός καβγάς στην Αθήνα του 1939. Πρόκειται για άρθρο της 'Αντειας Φραντζή από το (αείμνηστο, πια) ΑΝΤΙ με επιπλέον δικά μου σχόλια.

11 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα ένα σημείωμα στο Κομπολόι του δραγουμάνου (δηλ. στα μεταφραστικά μαργαριτάρια): Ο προστάτης άγιος της Στρατιάς των Ανύπαρχτων.

10 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα στο Κοτσανολόγιο δύο σημειώματα: Ευπρεπισμένοι σκελετοί εκκαθαρίζουν λογαριασμούς στο ντουλάπι και Λογιοσύνη να φάνε κι οι εσχηκότες.

8 Ιουνίου 2008 Δεν βρήκα το υλικό που υποσχέθηκα για τα Σκίτσα για την Αποστασία, οπότε οι νέες προσθήκες ενδέχεται ν' αργήσουν. Ανέβασα όμως το πρώτο μέρος μιας ενότητας με τίτλο Ποιήματα του 'Αχθου Αρούρη στον Τρίβολο της Μυτιλήνης. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δυο ακόμα διηγήματα του Παπαδιαμάντη: Έρμη στα ξένα και Μικρά ψυχολογία

7 Ιουνίου 2008 Στις σελίδες Ιστορίας άνοιξα μια νέα ενότητα: Η Αποστασία του 1965 δοσμένη από το πενάκι των γελοιογράφων. Σε πρώτη φάση, ανέβασα πολλά Σκίτσα του Κώστα Μητρόπουλου από το βιβλίο "Ποτέ πια", και στις επόμενες μέρες θα βάλω κι άλλο υλικό.

5 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα στο Κοτσανολόγιο ένα νέο σημείωμα: Πρυτανικός οδΩΣτρωτήρας.

4 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα για το Λερναίο κείμενο δύο νέα σημειώματα: Σαρτζετάκης, Λερναίο και ασυνταξίες και Νοηματική γλώσσα, πρωτογένεια και άλλες Λερναίες μπαρούφες. Επίσης, έβαλα μια προσθήκη ως υστερόγραφο στο σημείωμα Λερναίο κείμενο: Νέα κρούσματα που είχα ανεβάσει τις προάλλες. Τέλος, ανέβασα ένα πεζό του Σκαρίμπα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: Ο Σοπενχάουερ και η γάτα μου.

2 Ιουνίου 2008 Πρόσθεσα στα Λοιπά Κείμενα την ομιλία μου στην παρουσίαση του βιβλίου "Ο δαίμων του τυπογραφείου" του Ηρακλή Κακαβάνη, που έγινε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ.

31 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα στα Αφιερώματα σε λογοτέχνες μια νέα ενότητα, αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Κοτζιούλα. Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη, την Αγί' Αναστασά.

29 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα για το Λερναίο κείμενο ένα σημείωμα με τίτλο Λερναίο κείμενο: Νέα κρούσματα. Επίσης, χάρη σε ακαταπόνητες προσπάθειες ενός εκλεκτού φίλου, έκανα γενναία προσθήκη συνδέσμων στα ΚΕΙΜΕΝΑ, με αποτέλεσμα οι ανθολογούμενοι λογοτέχνες να έχουν αισίως φτάσει τον στρογγυλό αριθμό των 1100, τουλάχιστο σύμφωνα με την εκτίμηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

28 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα στα Αστεία μια ενότητα με τίτλο Σκίτσα του ΚΑΚ από τη Μυτιλήνη.

27 Μαΐου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη, τη Βλαχοπούλα.

26 Μαΐου 2008 Μέρες που πλησιάζουν, ανέβασα στις Γλωσσικές Ακρότητες μια συνεργασία, ένα σημείωμα του φίλου Νίκου Κούρκουλου που επιχειρεί να λύσει ένα ιστορικό αίνιγμα: Γιατί έπεσε η Πόλη. Πρόσθεσα επίσης ένα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, με τίτλο 'Ενα στιγμιότυπο από την επιστροφή της γηραιάς κυρίας. Τέλος, αλλά ίσως σημαντικότερο, στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ (και ταυτόχρονα στην ενότητα για τον Λαπαθιώτη) ανέβασα ένα βασικό κείμενο της λαπαθιωτικής βιβλιογραφίας, το δοκίμιο Λαπαθιώτης - Μετέωρο και σκιά του Τάκη Παπατζώνη.

24 Μαΐου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη, το Οι ελαφροϊσκιωτοι. Επίσης, έβαλα στην ενότητα του Λαπαθιώτη μια σελίδα με φωτογραφίες και αυτόγραφα του ποιητή.

23 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, σχετικό με το χτεσινό, με τίτλο Συνιστούσες: ο πρώτος διδάξας.

22 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, με τίτλο Λαϊκισμός, ρατσισμός και... οι συνιστούσες.

21 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, με τίτλο Μην ομιλείτε εις τον θιγών.

20 Μαΐου 2008 Ολοκληρώθηκε στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ η νουβέλα του Δημοσθένη Βουτυρά Ο νέος Μωυσής, ενώ επίσης ανέβασα ένα χρονογράφημα του Ροϊδη σχετικό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Δεύτερον, κάτι σημαδιακό: με τις νεότερες προσθήκες, η σελίδα KEIMENA ξεπέρασε τους 1000 συγγραφείς! Έγραψα κάτι τι στα Παρακείμενα σχετικά. Τέλος, μια ανακοίνωση: την Κυριακή 1 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, θα συμμετάσχω στην παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου "Ο δαίμων του τυπογραφείου" του Ηρακλή Κακαβάνη, μαζί με άλλους εκλεκτούς συμπαρουσιαστές όπως ο Παντελής Μπουκάλας ή ο Θ. Ρουμπάνης.

19 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα μια νέα ενότητα, τις Σελίδες Ιστορίας. Από τα τέσσερα θέματα της ενότητας αυτής, τα τρία προϋπήρχαν ήδη σε άλλες ενότητες, αλλά το ένα είναι καινούργιο: Υλικό για τη Μαραθώνια πορεία ειρήνης του 1963 και τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη Επίσης, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τη δεύτερη συνέχεια από τη νουβέλα του Δημοσθένη Βουτυρά Ο νέος Μωυσής.

18 Μαΐου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ την πρώτη συνέχεια από τη νουβέλα του Δημοσθένη Βουτυρά Ο νέος Μωυσής που θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνολικά συνέχειες.

16 Μαΐου 2008 Ανέβασα ένα σημείωμα με τίτλο Σφυρίξατε μπενάλτι! στις Γλωσσικές Ακρότητες, αν και δεν ξέρω πού ακριβώς να το κατατάξω -ουσιαστικά είναι για ιστολόγιο, μόνο που εγώ μπλογκ δεν έχω.

15 Μαΐου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα πολύ καλό κείμενο του Γιώργου Ιωάννου, Ο γείτονάς μου ο Λαπαθιώτης που φυσικά ανήκει επίσης στο αφιέρωμα στον ποιητή. Επίσης ανέβασα ένα νέο σημείωμα στο Κοτσανολόγιο, το Όταν ο Ξενοφών παίζει μπάλα και άλλο ένα στις Γλωσσικές Ακρότητες, το Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Roma.

14 Μαΐου 2008 Ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το Το παράπονο του μαρμάρου / Η θλίψις του μαρμάρου του Μιχ. Μητσάκη, ένα κείμενο γραμμένο δυο φορές από τον συγγραφέα, μία σε καθαρεύουσα και μία σε δημοτική. Επίσης έκανα προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ.

12 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα δυο σημειώματα στο Κοτσανολόγιο, το ένα με τίτλο Ως ή σαν; Και τα δύο! και το άλλο με τίτλο Μια άλλη επικίνδυνη ασθένεια: ο αναδιπλασιαστικός τραυλισμός.

11 Μαΐου 2008 Ύστερα από κενό είκοσι περίπου ημερών, ανέβασα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο νέα κομμάτια: το Γιούσουρι του Καρκαβίτσα και το Θαύμα της Καισαριανής του Παπαδιαμάντη. Επίσης έκανα προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ.

9 Μαΐου 2008 Πρόσθεσα στα Αστεία Κείμενα μια ενότητα με τίτλο Το σατιρικό περιοδικό Παπαρούνα και ο Αχθος Αρούρης.

7 Μαΐου 2008 Έγιναν κι άλλες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ. Επίσης, στην ενότητα για τον Λαπαθιώτη πρόσθεσα Οχτώ σατιρικά ποιήματα, από το περιοδικό Λέξη (1984).

3 Μαΐου 2008 Έγιναν σιωπηρά αρκετές προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ. Επίσης, στην ενότητα για τον Λαπαθιώτη πρόσθεσα την Ανοικτή επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο των Αθηνών, δημοσιευμένη το 1927 στον Ριζοσπάστη.

22 Απριλίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ολόκληρο το εκτενές ποίημα Διονύσου πλους του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή. Επίσης έκανα μια ουσιαστική προσθήκη στο κείμενο για την περιβόητη δήλωση Κίσινγκερ για τον ελληνικό λαό -θα τη βρείτε στο τέλος του άρθρου, επισημασμένη.

21 Απριλίου 2008 Στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ανέβασα ένα απόσπασμα από το βιβλίο Οι άγιοι χωρίς μάσκα του Θέμου Κορνάρου. Προστέθηκε αυτονομη σελίδα στον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή.

20 Απριλίου 2008 Στην ενότητα για τον Λαπαθιώτη πρόσθεσα το διήγημα Το βιολί (ενταγμένο στην πρωτοβουλία ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ).

19 Απριλίου 2008 Με χαρά μου ανέβασα την πέμπτη και τελευταία συνέχεια από τον Θρύλο του Κωσταντή του Κώστα Χατζηαργύρη. Επίσης, σερβίρισα τρία ακόμα πιάτα στα Ορθογραφικά Μεζεδάκια: Ο ημιόροφος του κ. Βακερνάγκελ, Ένα ελαφρώς αμέτοχο λεξικό και Ένα ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα.

18 Απριλίου 2008 Έκανα νέες προσθήκες στα ΚΕΙΜΕΝΑ, ενώ πρόσθεσα μια τέταρτη συνέχεια στον Θρύλο του Κωσταντή του Κώστα Χατζηαργύρη. Τέλος, άλλαξα λίγο δυο πρόσφατα σημειώματα: Ζούμε μονάχα δυο φορές και Ηχορύπανση ή ηχορρύπανση; (ανήκει στα Ορθογραφικά) ύστερα από επισημάνσεις φίλων που τα διάβασαν.

17 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα ένα ακόμα σημείωμα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου: Ζούμε μονάχα δυο φορές, ενώ έκανα προσθήκες και στα ΚΕΙΜΕΝΑ.

16 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα ένα σημείωμα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, για έναν άγνωστο ιταλοπολωνό φιλόσοφο, και, σημαντικότερο, ξεκίνησα μια καινούργιαν υποενότητα (στην ενότητα των Λεξικογραφικών Σημειώσεων) που έχει τίτλο Ορθογραφικά μεζεδάκια: Με αφορμή το Ορθογραφικό Λεξικό Μπαμπινιώτη. Προς το παρόν, έχουν σερβιριστεί τέσσερα πιάτα, αλλά ο μάγειρας μέσα δεν έχει σβησει τη φωτιά. Επίσης, έβαλα στο Κοτσανολόγιο ένα κομμάτι, με τίτλο Συμμορία με άγνωστους πρωτεργάτες. Τέλος, άρχισα να ανεβάζω ένα αγαπημένο μου μυθιστόρημα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, τον Θρύλο του Κωσταντή του Κώστα Χατζηαργύρη, σε μια πειραματική μορφή παρουσίασης: αποσπάσματα και περιλήψεις.

15 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα δυο σημειώματα στο Κοτσανολόγιο, το ένα με τίτλο Τι ακριβώς εισπράττει ο Τσίπρας, κύριε Καμπουράκη μας; και το άλλο με τίτλο Και η στρατιά των ερμαφρόδιτων πυκνώνει. Επίσης, έβαλα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα "παράξενο" διήγημα του Κονδυλάκη, τον Μαύρο γάτο.

14 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη, τo Σπιτάκι στο λιβάδι, καθώς και δύο του Επισκοπόπουλου, το Ζωή μετά θάνατον και το Τα μαλλιά. Επίσης έκανα προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ. Απέκτησαν ιδιαίτερη σελίδα o Γιώργος Ιωάννου, o Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου και o Ντίνος Χριστιανόπουλος.

13 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο ακόμα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, τη Χολεριασμένη και τη Θητεία της πενθεράς, και ένα του Βιζυηνού, το Διατί η μηλιά δεν έγινε μηλέα.

11 Απριλίου 2008 Στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τελείωσε η νουβέλα Πρώτη αγάπη του Κονδυλάκη. Επίσης έκανα κάποιες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, για παράδειγμα απέκτησαν ιδιαίτερη σελίδα o Κώστας Μόντης, o Γιώργος Σαραντάρης και o Τίτος Πατρίκιος

10 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα των Μύθων ένα κείμενο με τίτλο Η περιβόητη δήλωση Κίσινγκερ για τον ελληνικό λαό και ο Λάκης Λαζόπουλος. Επίσης πρόσθεσα στα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα διήγημα του Παπαδιαμάντη, τον Αβασκαμό του Αγά και το απόσπασμα από τη "Γυφτοπούλα", την Παράδοξο Διήγησι περί Αννίβα Βελμίνη

9 Απριλίου 2008 'Αρχισα να προσθέτω στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα έργο που μ' αρέσει πολύ, τη νουβέλα Πρώτη αγάπη του Κονδυλάκη, σε συνέχειες βέβαια. Επίσης έκανα κάποιες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, για παράδειγμα απέκτησε ιδιαίτερη σελίδα ο ποιητής Μιλτιάδης Μαλακάσης

8 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στα Παράλληλα Κείμενα μια ενότητα με Έξι ερωτικά επιγράμματα του Φιλόδημου (πρωτότυπο και τρεις νεοελληνικές μεταφράσεις), ενώ στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, δηλ. τα μεταφραστικά μαργαριτάρια, πρόσθεσα το Εντελώς αποτυχημένος, λέμε.

7 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα της Λαθοθηρίας ένα κείμενο με τίτλο Στήλες και στύλοι: εν μέσω δυο κουμπάρων.

6 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα της Λαθοθηρίας ένα κείμενο με τίτλο Εξ απαλών ονύχων: η νύχτα των ζωντανών νεκρών το οποίο μπορεί επίσης να ενταχθεί στην ενότητα της Φρασεολογίας. Επίσης, χάρη στη συμβολή καλών φίλων της σελίδας έκανα μικρές αλλά ουσιαστικές παρατηρήσεις στο κομμάτι Να παράξει: Οι αφορεσμένοι εναντίον του Αγάγ του Αμαληκίτη που είχα ανεβάσει χτες. Τέλος, ανέβασα τον Καλόγερο του Παπαδιαμάντη στα ΚΕΙΜΕΝΑ MAZI.

5 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στις Γλωσσικές Ακρότητες ένα κομμάτι, το Να παράξει: Οι αφορεσμένοι εναντίον του Αγάγ του Αμαληκίτη, ενώ επίσης έκανα προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ.

4 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το Βουκουρέστι, αχ Βουκουρέστι! του Γιώργου Ιωάννου, το Σπίτι της κοκκώνας του Παπαδιαμάντη και τον Νεωτεριστή του Κονδυλάκη.

3 Απριλίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ τέσσερα διηγήματα του αγαπημένου Γιώργου Ιωάννου και τα Χταποδάκια του Καραγάτση, ενώ προς το παρόν τελείωσα τα πολλά μερεμέτια στα ΚΕΙΜΕΝΑ. Τέλος, πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ένα σημείωμα για φιλολογία και βιβλιογραφία.

31 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα διήγημα του Παπαδιαμάντη, τον Κοσμολαϊτη, ένα μικρό του Βουτυρά, τον Μπαλάφα στον Παράδεισο και ένα σημαντικό και εκτενέστερο, το Της τέχνης τα φαρμάκια του Γιάννη Βλαχογιάννη. Έγιναν επίσης προσθήκες στα ΚΕΙΜΕΝΑ. Τέλος, πρόσθεσα στο Κοτσανολόγιο το Ο κακός ο ευπρεπιστής στη λεζάντα φαίνεται".

29 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα κομμάτι, 24 σονέτα του Λορέντζου Μαβίλη από το περιοδικό Γράμματα (1913). Αυτομάτως, ο Μαβίλης απέκτησε ειδική σελίδα. Επίσης, άφθονο υλικό προστέθηκε και στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ.

28 Μαρτίου 2008 Στην ενότητα για τον Λαπαθιώτη, συμπλήρωσα την εκτενή μελέτη Πενήντα συν κάτι για τον Λαπαθιώτη του Βαγγ. Ψαραδάκη -ως τώρα αναδημοσιευόταν ένα μικρό μέρος της μόνο. Επίσης, έβαλα στην ενότητα για το μονοτονικό δύο νέα σημειώματα: Πολυτονικό το 2008; και Για δημοκρατία στη γλώσσα... όπως λέμε δημοκρατία στο Ιράκ. Τέλος, πρόσθεσα την Κυρα-Κώσταινα του Μητσάκη στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ και έκανα μικροδιορθώσεις στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ.

26 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα άφθονο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ (μεταξύ άλλων τελείωσε ο παπαδιαμαντικός Βαρδιάνος στα σπόρκα) αλλά, το σημαντικότερο, έγινε, ύστερα από πολύ-πολύ καιρό, εκτενέστατη επαλήθευση, επικαιροποίηση και γενική αναδιάρθρωση στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ. Πέρα από την κατάργηση αδρανών συνδέσμων και την ενημέρωση των συνδέσμων από την εφημερίδα ΝΕΑ (που είχαν αλλάξει προ καιρού), η μεγαλύτερη καινοτομία είναι ότι οι συγγραφείς που έχουν πολλούς συνδέσμους αποκτούν πλέον δική τους σελίδα ο καθένας. Το μεγαλύτερο μέρος της κοπιαστικής και ίσως άχαρης αυτής δουλειάς το έφερε σε πέρας με αξιοθαύμαστη μαεστρία ο φίλτατος Σφραγιδονυχαργοκομήτης. Όσες ευχαριστίες κι αν του απευθύνω εδώ, θα είναι λίγες.

Τέλος, πρόσθεσα ένα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, το Παιδιά της Σαμαρίνα, γιατ' είστε ευπρεπισμένα;.

21 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ και ένα κείμενο για την Εκδίκηση του αυτόματου πιλότου στην ενότητα με τα μεταφραστικά μαργαριτάρια.

20 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

19 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα μια τρίτη συνέχεια στον Βαρδιάνο στα σπόρκα του Παπαδιαμάντη.

18 Μαρτίου 2008 Εβαλα ένα σημείωμα στις Λεξικογραφικές σημειώσεις με τίτλο Απενοχοποίηση, μια λεξικογραφική τρύπα πρώτου μεγέθους. Επίσης, πρόσθεσα μια δεύτερη συνέχεια στον Βαρδιάνο στα σπόρκα του Παπαδιαμάντη. Τέλος, έβαλα από μια εισαγωγική σελίδα στα άλλα δύο εκτενή κείμενα της ενότητας ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, τους Χαλασοχώρηδες του Παπαδιαμάντη και τις Νεφέλες σε μετάφραση Σουρή.

17 Μαρτίου 2008 Από σήμερα αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το μέχρι στιγμής εκτενέστερο έργο που έχουμε επιχειρήσει να ψηφιοποιήσουμε, ο Βαρδιάνος στα σπόρκα του Παπαδιαμάντη.

16 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: το Ολόγυρα στη λίμνη και το Πνίξιμο του παιδιού του Παπαδιαμάντη και τη Βίβλο γενέσεως του Φώτη Κόντογλου, που ανήκει επίσης στην ανθολογία από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα. Πρόκειται για μια ενότητα από σύντομα διηγήματα, διακοσμημένη με σχέδια του συγγραφέα.

14 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: το Ενιαύσιον θύμα του Παπαδιαμάντη, μια συνέντευξη του Λαπαθιώτη στο περιοδικό Νεοελληνικά Γράμματα του 1938 και μια ενότητα με αντιδικτατορικά (αντιμεταξικά για την ακρίβεια) σατιρικά ποιήματα του Μάρκου Τσιριμώκου, με τίτλο Σαρκασμοί, που ανήκει επίσης στην ανθολογία από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα, όπου επίσης πρόσθεσα λίγο ακόμα υλικό (οι νέες προσθήκες φαίνονται από την ημερομηνία).

13 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα ένα ακόμα διήγημα στην ενότητα για τον Λαπαθιώτη, το Ο Δημοφών κι ο θάνατος (ενταγμένο στην πρωτοβουλία ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ).

12 Μαρτίου 2008 Στην ενότητα για τον Λαπαθιώτη πρόσθεσα το διήγημα Το γράμμα (ενταγμένο στην πρωτοβουλία ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ) και ξαναεμφάνισα το θεωρητικό κείμενο Πενήντα συν κάτι, που σύντομα ελπίζω να συμπληρώσω.

12 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Το σημαντικότερο, τελείωσαν οι Νεφέλες σε μετάφραση Σουρή.

11 Μαρτίου 2008 Έβαλα στο Κοτσανολόγιο ένα κομμάτι με τίτλο Φύτεψε κι εσύ μιαν απόστροφο, μπορείς!.

10 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα κάποιο υλικό στην διαφημιστική σελίδα για το βιβλίο μου Γλώσσα μετ' εμποδίων και τις κριτικές και άλλες αναφορές τις έβαλα σε ιδιαίτερη σελίδα, που τη λέω 'Εγραψαν για το βιβλίο. Επίσης, πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: τον Αμερικάνο του Παπαδιαμάντη και τη δεύτερη και τρίτη συνέχεια από τις Νεφέλες του Αριστοφάνη σε μετάφραση Σουρή.

7 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα ένα χρονογράφημα του Βάρναλη με εντυπώσεις από την εξορία, με τίτλο 'Αι Στράτης και... σοσιαλιστικός ρεαλισμός στην ενότητα με τα Δυσεύρετα και άγνωστα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη, το οποίο επίσης ανήκει στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

5 Μαρτίου 2008Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: τη Μαυρομαντηλού και την Κοκκώνα θάλασσα του Παπαδιαμάντη και το πρώτο μέρος από ένα έργο που έχει για μένα και συναισθηματική αξία, τη μετάφραση του Γ. Σουρή στις Νεφέλες του Αριστοφάνη. Προς το παρόν ένα μικρό μέρος έχει ανεβεί αλλά υπολογίζω μετά τη δικαιολογημένη ανάπαυλα για το καρναβάλι και τα κούλουμα να ολοκληρώσω το έργο σύντομα.

4 Μαρτίου 2008Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, το Μια ψυχή του Παπαδιαμάντη και πέντε χαρακτήρες από το Ιδού ο άνθρωπος του Λασκαράτου. Επίσης, πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα στις Γλωσσικές ακρότητες, για τα αλαμπουρνέζικα ρητά του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου, ενώ στην ενότητα με τις ελληνοβαρεμένες ετυμολογήσεις (ή αλλιώς την τιμητική σελίδα για τον Γκας Πορτοκάλος) πρόσθεσα ένα κομμάτι για την επικρατέστερη υποψηφιότητα για το βραβείο Γκας Πορτοκάλος: την κ. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.

3 Μαρτίου 2008Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ δύο παπαδιαμαντικά, τις Κουκλοπαντρειές και τα Δυο κούτσουρα, καθώς και μερικά αθησαύριστα ποιήματα του Λαπαθιώτη (τα οποία ανήκουν επίσης στη λαπαθιωτική ενότητα). Επίσης έβαλα τη Λιολιόκα του Χρ. Λεβάντα.

2 Μαρτίου 2008 Πρόσθεσα υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

1 Μαρτίου 2008 Καλό μήνα! Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα αγαπημένο μου παπαδιαμαντικό, τον Κακόμη. Επίσης έβαλα στο Κοτσανολόγιο ένα κομμάτι με τίτλο Ο Κ. Χ. Μύρης στη χώρα των ευπρεπιστών.

28 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: τα διηγήματα του Τόλη Καζαντζή Η παρέλαση, Η δροσούλα και Ο Κορίνος, καθώς και το Οικογένειες της Ελένης Γερασιμίδου και το Ο Λογιώτατος ή ο Κολοκυθούλης -αυτό το τελευταίο ίσως μπει και σε μια ενότητα που σκέφτομαι να δημιουργήσω, με κείμενα αναφοράς για το γλωσσικό ζήτημα.

27 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα των Λεξικογραφικών ένα σημείωμα με τίτλο Κύριοι χάσατε μια ευκαιρία: Η λέξη 'ιστολόγιο'. Επίσης, πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ διηγήματα του Καχτίτση και του Παπαδιαμάντη -να σημειωθεί ότι τελείωσαν οι "Χαλασοχώρηδες".

26 Φεβρουαρίου 2008 Συμπλήρωσα στη σελίδα για την εκδήλωση στον Ιανό την ομιλία του Κώστα Κανάκη. Επίσης, πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ένα ακόμα του Παπαδιαμάντη, τις Μάγισσες, καθώς και δύο μικρότερα: Ο Μπλες του Τόλη Καζαντζή και Γενέσιον (Οβελιστήριον η Ελλάς) του Νίκου Μπούτβα.

24 Φεβρουαρίου 2008 Επειδή χτες παρουσιάστηκε το βιβλίο μου στον Ιανό, έκανα αρκετές προσθήκες στη διαφημιστική σελίδα για το βιβλίο μου Γλώσσα μετ' εμποδίων και έφτιαξα και μια ειδική σελίδα για την εκδήλωση στον Ιανό και για την κριτική του Δημοσθένη Κούρτοβικ.

19 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ μια ακόμα συνέχεια των Χαλασοχώρηδων καθώς και ένα χιουμοριστικό του Δημήτρη Ψαθά με φιλολογικό ενδιαφέρον: Αθέμιτη κριτική . Ανέβασα δυο κομμάτια στο Κοτσανολόγιο: το Δριμέα σχόλια και Κύκλωπες με γραβάτα (το οποίο έχει και γενικότερο ενδιαφέρον) και το Κεκομμένων των ανασών. Επίσης ανέβασα ξανά το χτεσινό σημείωμα Πόσοι είναι οι ασκοί του Αιόλου; που είχε κάτι λαθάκια.

18 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Ανάμεσα σε άλλα, άρχισε να δημοσιεύεται ένα πολύ σημαντικό αλλά και εκτενές έργο, οι Χαλασοχώρηδες του Παπαδιαμάντη. Προς το παρόν, έχουν ανεβεί οι τρεις πρώτες συνέχειες -να σημειωθεί ότι και η πρώτη-πρώτη έκδοση του έργου, στην εφημερίδα Ακρόπολις το 1892, έγινε κι αυτή σε συνέχειες! Αλλά και οι υπόλοιπες προσθήκες της ημέρας έχουν κάποια σχέση με τον Παπαδιαμάντη. Ανέβασα ένα άρθρο του Παντελή Μπουκάλα από την Καθημερινή, όπου σχολιάζεται ένα παλιό γλωσσικό άρθρο του Παπαδιαμάντη, ενώ επίσης πέρασα στην ενότητα της Λαθοθηρίας το σημείωμα Πόσοι είναι οι ασκοί του Αιόλου; όπου πάλι υπάρχει ένα παράθεμα του κυρ Αλέξανδρου. Τέλος, αν και ασφαλώς γίνομαι φορτικός, έκανα κάποιες μικρές αλλαγές στη διαφημιστική σελίδα για το βιβλίο μου Γλώσσα μετ' εμποδίων. Να θυμίσω ότι το Σάββατο, 23.2.2008 στις 12μ. το βιβλίο θα παρουσιαστεί στον Ιανό (οδός Σταδίου) ενώ τη Δευτέρα 25.2.2008 θα μιλήσω στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λυκόβρυσης.

16 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα δύο νέα διηγήματα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

15 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα τρία νέα διηγήματα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ και έκανα κάποιες αλλαγές στη διαφημιστική σελίδα για το βιβλίο μου Γλώσσα μετ' εμποδίων. Τέλος, διόρθωσα μερικά ποιήματα στην ενότητα για τον Φώτη Αγγουλέ.

13 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ (συμπληρώθηκαν 40 κομμάτια!) και στην ενότητα Παράλληλα κείμενα ένα κομμάτι με μεταφράσεις των "Απόλογων του Αλκίνου" από την Οδύσσεια.

12 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα του Λερναίου κειμένου ένα άρθρο του Στρ. Μπουρνάζου από την Αυγή: Ο ετυμόλογος υπουργός και στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ το... καθιερωμένο του Παπαδιαμάντη, σήμερα το Για την περηφάνια του Παπαδιαμάντη.

11 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, μεταξύ άλλων το Ο πολιτισμός εις το χωρίον του Παπαδιαμάντη που ίσως είναι το εκτενέστερο κείμενο της κατηγορίας αυτής. Ωστόσο, ετοιμάζεται ένα ακόμα εκτενέστερο! Επίσης, πρόσθεσα ένα ακόμα μεταφραστικό μαργαριτάρι με τίτλο Ο δαιμόνιος σκακιστής Τάλατ Μπλεντ.

10 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ: ένα ακόμα του Παπαδιαμάντη (έχω σκοπό να βάλω όσο περισσότερα μπορώ), και τη Μηλιά του Ροϊδη, που είναι το μοναδικό που έγραψε στη δημοτική, κάτι ανάλογο σαν την παπαδιαμαντική Αποσώστρα, που κι αυτή υπάρχει στα ΚείμεναΜαζί. Επίσης, στην ενότητα της λαθοθηρίας πρόσθεσα ένα κομμάτι με τίτλο Ο πάτερ Γλωσσαμύντωρ ανακαλύπτει την Αμερική και ένα άλλο με τίτλο Μακαριστός: προσπάθεια ανίχνευσης της ιστορίας μιας λέξης στην ενότητα των Λεξικογραφικών Σημειώσεων.

9 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα ένα νέο σημείωμα στην ενότητα των Γλωσσικών Μύθων, για Το ανύπαρκτο δίβατον του ιού του Πλεύρη, καθώς και ένα ακόμα στο Κοτσανολόγιο, για την Πανδώρα μπροστά στον εκπεσμό. Τέλος, σε μια κρίση φιλοτιμίας έβαλα -ύστερα από τρεις μήνες!- μια νέα καταχώρηση στα Παρακείμενα.

7 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα ένα εκτενές υστερόγραφο στο σημείωμα για την αποϊεροποίηση της δασείας και ένα ακόμα διήγημα, τις Παραπονεμένες του Παπαδιαμάντη, στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Ξαναθυμίζω ότι στις 23 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι, το βιβλίο μου Γλώσσα μετ' εμποδίων παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (της Αθήνας). Θα χαρώ να σας δω εκεί!

6 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα το Μανιφέστο στην ενότητα για τον Ν. Λαπαθιώτη

5 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, που όμως ανήκει και σε άλλες ενότητες: τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη του Βάρναλη, που ανήκει και στα Βαρναλικά κείμενα, και το Γυαλένιο μάτι, διήγημα του Λαπαθιώτη, στο αφιέρωμά μου στον Ν. Λαπαθιώτη. Επίσης, στην ενότητα για τους Μύθους της ελληνικής γλώσσας πρόσθεσα ένα σημείωμα με τίτλο: Ευριπίδης Στυλιανίδης: Υπουργός Σκοταδισμού και Θρησκευμάτων;

4 Φεβρουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Επίσης, έβαλα ένα σημείωμα με τίτλο Τον παραίτησε βέβαια! στην ενότητα της Λαθοθηρίας, και ένα άλλο με τίτλο Η δισχιλιετής ομηρία της ορθογραφίας στην ενότητα των Λεξικογραφικών Σημειώσεων. Να πω εδώ ότι τα σημειώματα αυτά μάλλον χαλαρά εντάσσονται στις παραπάνω ενότητες, αλλά κάπου έπρεπε να μπουν για να μην είναι άστεγα χειμώνα καιρό. Θέλω να πω, πρόκειται για σκέψεις που γεννήθηκαν από τυχαία διαβάσματα, που ίσως ταιριάζουν πιο πολύ σε γλωσσολόγιο (= γλωσσολογικό ιστολόγιο), που όμως δεν έχω.

1 Φεβρουαρίου 2008 Έβαλα ένα σημείωμα στην ενότητα περί μονοτονικού: Η αποϊεροποίηση της δασείας. Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Τέλος, ενημέρωσα ύστερα από αρκετόν καιρό τη "διαφημιστική" σελίδα για το καινούργιο μου βιβλίο Γλώσσα μετ' εμποδίων. Στις 23 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι, το βιβλίο παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (της Αθήνας). Θα χαρώ να σας δω εκεί!

30 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα στα λογοτεχνικά αφιερώματα μια συγκεντρωτική σελίδα για τα Σατιρικά Γυμνάσματα του Κωστή Παλαμά.

29 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Επίσης έβαλα ένα επίκαιρο άρθρο του Δημήτρη Σαραντάκου (του πατέρα μου) με τίτλο Ο νεκρός δεδικαίωται. Με τους ζωντανούς όμως τι γίνεται;.

27 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ. Επίσης πρόσθεσα άλλες δυο χάντρες στο Κομπολόι του Δραγουμάνου. Τέλος, χάρη στον φίλο Γιάννη Χ. προστέθηκαν μερικά ακόμα ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ από τη συλλογή Το άγνωστο Βυζάντιο

26 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα μια ακόμα μετάφραση στο κομμάτι με μεταφράσεις του Σπλην του Μπωντλαίρ. και στο άλλο με μεταφράσεις του Άλμπατρος του Μπωντλαίρ (ευχαριστώ τον Βαγγέλη Δ. που τις έστειλε).

24 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

23 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα στην ενότητα Παράλληλα κείμενα ένα κομμάτι με μερικές μεταφράσεις του Σπλην του Μπωντλαίρ.

22 Ιανουαρίου 2008 Πολλά και διάφορα σήμερα. Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, έβαλα ένα κομμάτι στις γλωσσικές ακρότητες στο οποίο γκρινιάζω Τουλάχιστον, να τα γράφετε σωστά, είπαμε!, σκέφτηκα όμως να μη γκρινιάξω μόνο κι έτσι καθιέρωσα και την ενότητα Παράλληλα κείμενα με μοναδικό προς το παρόν σημείωμα μερικές μεταφράσεις του Άλμπατρος του Μπωντλαίρ.

21 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ένα καινούργιο κομμάτι, για τους ικανούς στρατιώτες.

20 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

19 Ιανουαρίου 2008 Συμπλήρωσα ημερομηνίες γραφής ή δημοσίευσης στα περισσότερα ποιήματα της σελίδας του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και πρόσθεσα αρκετές πληροφορίες σε πολλά.

16 Ιανουαρίου 2008 Συνεχίζεται η προσθήκη υλικού στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, όμως παράλληλα έβαλα ένα καινούργιο κομμάτι στις γλωσσικές ακρότητες. Αν και γκρινιάρης, σήμερα φωνάζω ένα μεγάλο μπράβο στην Ελευθεροτυπία.

14 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

13 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ και στην Ανθολογία ποιημάτων και πεζών από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα. Επίσης, έκανα μικρές τροποποιήσεις στα Δυσεύρετα και άγνωστα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη και πρόσθεσα μια παραλλαγή ενός ποιήματος.

11 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα νέο υλικό στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ και στην Ανθολογία ποιημάτων και πεζών από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα.

10 Ιανουαρίου 2008 Στην ενότητα των γλωσσικών μύθων πρόσθεσα δύο συναφή κείμενα, ένα για τον μύθο της μίας ψήφου και άλλο ένα για την Παραλλαγή του μύθου κατά Κ. Πλεύρη.

9 Ιανουαρίου 2008 Στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ προστέθηκε το Ξύπνημα του Κ. Παρορίτη.

8 Ιανουαρίου 2008 Πρόσθεσα ένα χρονογράφημα του Βάρναλη από την εξορία, με τίτλο Ο Σταφίδας στην ενότητα με τα Δυσεύρετα και άγνωστα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη, το οποίο επίσης ανήκει στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.

7 Ιανουαρίου 2008 Εγκαινιάζω σήμερα μια νέα ενότητα, τα ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ με κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι απόρροια της έκκλησης για συνεργασία που είχα κάνει στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα κείμενα αυτά είναι εκτενέστερα και γι' αυτό τους γίνεται ειδική μνεία. Άλλοι φίλοι στέλνουν ποιήματα που τα κατατάσσω όπως πάντα στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ. Ελπίζω και άλλοι επισκέπτες και φίλοι των σελίδων να θελήσουν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

6 Ιανουαρίου 2008 Αρχίζοντας την εκμετάλλευση του αρχειακού υλικού που έλεγα, εγκαινίασα σήμερα μια νέα ενότητα, την Ανθολογία ποιημάτων και πεζών από το περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα. Προς το παρόν, η ανθολογία αυτή μοιάζει λιγάκι με αδειανό πουκάμισο, αφού έχει τέσσερα ποιήματα μόνο. Θα πάρει σάρκα και οστά αν υπάρξει χρόνος ελεύθερος δικός μου και ανταπόκριση από εθελοντές για πληκτρολόγηση! Επίσης, μια χρησιμότατη καινοτομία: στο εξής, πλάι σε κάθε νέα προσθήκη στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ, αναφέρεται η ημερομηνία προσθήκης, αφού η ένδειξη "Νέο" που υπήρχε μπαγιατεύει γρήγορα. Την ευφυή και απλή αυτή λύση την πρότεινε ο φίλος σ.ν.α.κ. που η συμβολή του θα γίνει ελπίζω αισθητή στο άμεσο μέλλον.

4 Ιανουαρίου 2008 Ένας καλός φίλος έθεσε στη διάθεσή μου αφθονότατο αρχειακό υλικό, που έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω για δημοσιεύσεις στο μέλλον. Προς το παρόν, ενημέρωσα σήμερα τη σελίδα για το ποίημα Επεισόδιο του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη με αυτόγραφο του επίμαχου ποιήματος, φωτογραφία του ποιητή κτλ..

1η Ιανουαρίου 2008 Καλή χρονιά! Φίλοι των σελίδων εξακολουθούν να στέλνουν υλικό που το προσθέτω στην ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ. Ανάμεσα σε άλλους, ο φίλος Γιάννης Χουτόπουλος, από τους παλιότερους και πιστότερους, έστειλε μερικά ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ από τη συλλογή Το άγνωστο Βυζάντιο.

26 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα μια νέα ενότητα, τις Παρωδίες και παραφράσεις από τον Αχθο Αρούρη στη σελίδα που είναι αφιερωμένη στον "άγνωστο ποιητή" Άχθο Αρούρη.

24 Δεκεμβρίου 2007 Σαν χριστουγεννιάτικο δώρο στους επισκέπτες της σελίδας, πρόσθεσα στα λογοτεχνικά αφιερώματα μια εισαγωγική σελίδα για τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Το υλικό είναι πλούσιο, πάνω από 65 ποιήματα, ένα πεζό, κριτικά κείμενα, φωτογραφίες. Θα μπορούσα να το έχω εμπλουτίσει περισσότερο, αλλά προτίμησα να προλάβω τις γιορτές, αλλιώς κινδύνευε να αργήσει πολύ.

23 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα ακόμα ποίημα, το Εξαγνισμός στην ενότητα με Δυσεύρετα και άγνωστα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη.

15 Δεκεμβρίου 2007 Ενημέρωσα τον Γενικό κατάλογο των κειμένων του σάιτ.

12 Δεκεμβρίου 2007 Φίλοι των σελίδων εξακολουθούν να μου στέλνουν υλικό. Πρόσθεσα δύο ακόμα ποιήματα του ποιητή Φώτη Αγγουλέ και έβαλα κι εγώ ένα αντιπολεμικό σονέτο και μια βέβηλη σάτιρα του Ανδρέα Λασκαράτου.

10 Δεκεμβρίου 2007 Το www.sarantakos.com ζητάει εθελοντές-συνεργάτες Δείτε εδώ, παρακαλώ.

9 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα αφιερώματα σε αγαπημένους συγγραφείς, μια ενότητα με Δυσεύρετα και άγνωστα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη.

7 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα λογοτεχνικά αφιερώματα μια εισαγωγική σελίδα για τον Ορέστη Λάσκο.

6 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα Γλωσσικά μια καινούργια ενότητα, με ιστορίες χορταστικών λέξεων, τις Λέξεις al dente - Γλωσσικά συμπόσια. Προς το παρόν έχω ένα μόνο άρθρο: Πεσκαντρίτσα με φράκο.

5 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα Μεταφραστικά, και συγκεκριμένα στην ενότητα για την αναθεώρηση μεταφράσεων, δυο άρθρα: το Ποιος σκότωσε τον αδερφό της γιαγιάς του Καίσαρα; και το Μην πυροβολείτε (πάντοτε) τους μεταφραστές -φασούλια της αναθεώρησης.

3 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στους Μύθους και στα Φρασεολογικά ένα άρθρο με τίτλο Ακόμα χρωστάμε της Μιχαλούς (σχετίζεται και με τις δύο ενότητες, φρασεολογία και γλωσσικούς μύθους). Επίσης πέρασα μια ακόμα χάντρα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου, για το Μινωικό καλαμπόκι και τον Κρης Κρης

1 Δεκεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα λογοτεχνικά αφιερώματα μια εισαγωγική σελίδα για τον Άρη Αλεξάνδρου.

29 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα ακόμα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, για την επιδημία της γενικής.

26 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα υστερόγραφο με λινκ στη "διαφημιστική" σελίδα για το καινούργιο μου βιβλίο Γλώσσα μετ' εμποδίων και μετά, για εξιλέωση, ανέβασα εφτά ποιήματα του Ηλία Λάγιου στη σελίδα KEIMENA .

25 Νοεμβρίου 2007 Φίλοι των σελίδων μου στέλνουν τακτικά υλικό, κυρίως ποιήματα για την ενότητα ΚΕΙΜΕΝΑ. Πρόσθεσα κάμποσα ποιήματα που μου έστειλαν τις τελευταίες μέρες, τα πιο πολλά του ποιητή Φώτη Αγγουλέ. Για τους γλωσσολογούντες, να επισημάνω ένα άτιτλο ποίημα περί γλωσσικής προτεραιότητας του Ανδρέα Λασκαράτου.

22 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα μια νέα ενότητα, που ίσως θα έπρεπε να την είχα βάλει εδώ και πολλά χρόνια: λέγεται, απλούστατα, Άλλα κείμενα και έχει ό,τι δεν χωράει λογικά στις άλλες ενότητες. Έβαλα εκεί δυο παλιότερα κείμενα και ένα καινούργιο, το Στοιχεία κοινωνιολογίας του ρεμπέτικου (δηλαδή, καινούργιο για τούτες εδώ τις σελίδες, αλλά έχει δημοσιευτεί το 1984!). Αξίζει όμως να δείτε και ένα από τα παλιότερα κείμενα, το Περί του μπομπαρνταμέντου του φίλου Νίκου Κούρκουλου, γιατί όταν το είχα δημοσιεύσει δεν το είχα αναγγείλει όπως έπρεπε από εδώ.

21 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στις μεταφραστικές σελίδες ένα κομμάτι με τίτλο Περίπου ο συντάκτης για τα μηχανάκια που "μεταφράζουν".

14 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα υστερόγραφο με λινκ στη "διαφημιστική" σελίδα για το καινούργιο μου βιβλίο Γλώσσα μετ' εμποδίων και μετά, για να εξιλεωθώ, ανέβασα επίσης ποιήματα του Γιώργου Κοροπούλη, που περιέργως απουσίαζε από τη σελίδα KEIMENA .

13 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα λογοτεχνικά αφιερώματα μια εισαγωγική σελίδα για τον λογοτέχνη Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή.

12 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα μεταφραστικά του Χάρι Πότερ μια νέα υπο-ενότητα (με εφτά επιμέρους σημειώματα) αφιερωμένη σε Μεταφραστικές δυσκολίες του έβδομου βιβλίου.

7 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου δύο κομμάτια: ένα για τη Στρατιά των Ανύπαρκτων που πυκνώνει και ένα για τις Βλαβερές συνέπειες της νυμανίας.

6 Νοεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες από το περιοδικό Φιστίκι ένα εκτενές (πέντε άρθρα) Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη.

25 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στα άρθρα από το περιοδικό Φαινόμενο, με τίτλο Οι ελληνικές λέξεις ενός σοφού καθηγητή. Επίσης, στο ιστολόγιο του Allu Fun Marx, υπάρχει μια μελέτη για Το μεγάλο ταξίδι της Ρετζινέλας, της χωριατοπούλας από τα Αμπρούτσι στην οποία έχω βάλει το χεράκι μου.

23 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα στην ενότητα της Λαθοθηρίας ένα κομμάτι που είναι συνέχεια του προηγούμενου, για την ευπρεπιστική λογοκρισία.

22 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα στην ενότητα της Λαθοθηρίας ένα καινούργιο κομμάτι, για την εκδίκηση των αγραμμάτων.

21 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα στο Κομπολόι του Δραγουμάνου ένα καινούργιο κομμάτι, για ένα θεϊκό μαργαριτάρι.

19 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα στην ενότητα περί Υποτιτλισμού ένα καινούργιο κομμάτι, το Το έπος του Ανθόνιο.

18 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα μερικά πράγματα στη "διαφημιστική" σελίδα για το καινούργιο μου βιβλίο Γλώσσα μετ' εμποδίων και μετά, για να εξιλεωθώ, ανέβασα επίσης ποιήματα του Γιώργου Κεντρωτή, του Γιώργου Γώτη, του Γιώργου Μπλάνα και του Μανώλη Αναγνωστάκη (με την περσόνα του Μανούσου Φάσση) που θα τα βρείτε στα αντίστοιχα γράμματα της σελίδας KEIMENA .

17 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες των Αστείων μια ενότητα για τον Κυρ και μια άλλη για το περιοδικό MAD.

16 Οκτωβρίου 2007 Πρόσθεσα τρία καινούργια κομμάτια στο Κοτσανολόγιο: Με ποιον είναι οι μοναχοί;, Ωχ! Ο σχιζολέκτης δολοφόνος ξαναχτύπησε! και Νύκτες με ορχήστρα νυκτών. Επίσης, για να αποσυμφορήσω λίγο τη σελίδα με τις Μεταφραστικές γκρίνιες έφτιαξα μιαν υποενότητα, συγγενική με το Κοτσανολόγιο. Πρόκειται για το Κομπολόι του δραγουμάνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στα μεταφραστικά μαργαριτάρια. Τα έξι πρώτα κομμάτια είναι παλιότερα και τα μετέφερα από τις Μεταφραστικές γκρίνιες, τα τέσσερα επόμενα είναι φρέσκα.

7 Οκτωβρίου 2007 Πριν από μερικές μέρες βγήκε ένα βιβλίο μου, με τίτλο Γλώσσα μετ' εμποδίων οπότε φυσικά το παρουσιάζω με καμάρι. Με την ευκαιρία, έγραψα μερικά πράγματα (με καμιά δεκαριά χρόνια καθυστέρηση) και για τα υπόλοιπα βιβλία μου, καθώς και για τα βιβλία των δικών μου ανθρώπων.

26 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα ακόμα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, για το εκτροχιασμένο τρένο της κυρίας Ρεπούση.

24 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες του Γιάννη Ιωάννου μια νέα ενότητα με γελοιογραφίες από την εφημερίδα Η Πρώτη.

19 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα ακόμα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο, για την ακατάσχετη γοητεία της γενικής.

18 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα τρία καινούργια κομμάτια στο Κοτσανολόγιο: ένα για την επιστροφή της γυναίκας 'Αραβα, ένα για την αποστροφομανία και ένα για το ότι ο ευπρεπισμός βλάπτει σοβαρά την κατανόηση.

13 Σεπτεμβρίου 2007 Ενημέρωσα τον Γενικό κατάλογο των κειμένων του σάιτ.

12 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στις Γλωσσικές Ακρότητες το κομμάτι Οι ξενισμοί βλάπτουν σοβαρά την κατανόηση.

10 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι με τίτλο Η αβάσταχτη βεβαιότητα ενός ευαίσθητου σχολιαστή που ανήκει, κάπως χαλαρά, στην ενότητα της Λαθοθηρίας. Επίσης πρόσθεσα νέο υλικό στο αφιέρωμα στον ποιητή Φώτη Αγγουλέ (οι προσθήκες επισημαίνονται).

9 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στις Ανθολογίες μια νέα ενότητα: Ανθολογία λογοτεχνικών έργων από το περιοδικό Πολιτιστική.

6 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα το διήγημα του Θεόφιλου Φραγκόπουλου Ο νέγρος του Λαυράκη.

4 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι για του λιναριού τα πάθη σε μιαν παραμελημένη ενότητα, τα Φρασεολογικά.

2 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα λογοτεχνικά μια ακόμα "εισαγωγική σελίδα", για τον ποιητή Φώτη Αγγουλέ. Παράλληλα αναδιοργάνωσα τις λογοτεχνικές σελίδες δημιουργώντας δυο νέες υπο-ενότητες, τις Θεματικές ανθολογίες και τα Αφιερώματα. Τέλος, πρόσθεσα ένα ακόμα κομμάτι στο Κοτσανολόγιο

1 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσθεσα στα λογοτεχνικά μια εισαγωγική σελίδα για τον ποιητή Μικέλη 'Αβλιχο.

23 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα στις Γλωσσικές Ακρότητες δύο κείμενα άλλων: το Ο γιατρός Ινεότης έπαιρνε, λέει, δασεία, του Αλέξη Πολίτη (2003) και το Στραβοπατήματα του γλωσσικού αισθήματος, του Ελισαίου Γιανίδη (1935).

18 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες με τις μεταφραστικές γκρίνιες ένα σημείωμα με τίτλο Καημένε Χόμπσμπομ (ή Χομπσμπάουμ) τι σού' μελλε να πάθεις , όπου επικρίνω τα πολλά μεταφραστικά λάθη της μετάφρασης ενός βασικού βιβλίου του άγγλου ιστορικού.

16 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες για τους γλωσσικούς μύθους την Κριτική στο Hellenic Quest, το Λερναίο κείμενο περί ελληνικής γλώσσας , μια επαυξημένη έκδοση ενός παλιότερου σημειώματος.

15 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα μια νέα ενότητα στις σελίδες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας: Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους, μια σειρά άρθρων από το περιοδικό Φιστίκι.

12 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στα λογοτεχνικά: Το "ήπιο" βασιλικό πραξικόπημα του 1892 μέσα από τις σελίδες του "Ρωμηού".

9 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στο κοτσανολόγιο και ενημέρωσα τον Γενικό κατάλογο των κειμένων του σάιτ.

8 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα στα ΚΕΙΜΕΝΑ μια νέα ενότητα: Ανθολογία Ποιημάτων από την Επιθεώρηση Τέχνης.

7 Αυγούστου 2007 Πρόσθεσα στις Γλωσσικές Ακρότητες ένα νέο κομμάτι: Άλκιστι, η ανορθογραφία που εκδικείται.

23 Ιουλίου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες του Χάρι Πότερ ένα νέο κομμάτι: Το έβδομο βιβλίο του Χάρι Πότερ: το πρόβλημα του τίτλου.

8 Ιουλίου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες για την κριτική της μετάφρασης ένα δεύτερο άρθρο (αναδημοσίευση) της Κ. Σχινά: Για μια μετάφραση... 2, καθώς και ένα δικό μου σχόλιο για το ίδιο θέμα –αυτά έπρεπε να τα έχω βάλει καμιά δεκαπενταριά μέρες νωρίτερα αλλά έτυχαν διακοπές, καύσωνας και πολλή δουλειά κι έτσι το ανέβαλα.

16 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα έναν Γενικό κατάλογο των κειμένων του σάιτ.

15 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες για την κριτική της μετάφρασης ένα άρθρο (αναδημοσίευση) της Κ. Σχινά: Για μια μετάφραση..., ενώ στις σελίδες της λαθοθηρίας πρόσθεσα ένα ακόμα κομμάτι: Ποιος διέρρευσε την είδηση;.

14 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα στις σελίδες του Μποστ μια νέα ενότητα: την Αληλογραφία με τον Κόστα.

13 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα στις Γλωσσικές ακρότητες ένα κομμάτι με τίτλο Ο ευπρεπίσαντας τον Ελύτη, που είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια του χτεσινού σημειώματος (το πήρα σκοινί κορδόνι, μου φαίνεται).

12 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα στις Γλωσσικές ακρότητες ένα κομμάτι για τα Θαρραλέα απαρέμφατα, που είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια του χτεσινού σημειώματος.

11 Ιουνίου 2007 Στις Γλωσσικές ακρότητες πρόσθεσα ένα κομμάτι με τίτλο Παιδί, πιάσε δυο περιποιημένες με μπόλικη δοτική!.

9 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στα άρθρα από το περιοδικό Φαινόμενο, με τίτλο Ο Φρύνιχος και τα λάθη μας.

4 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα μια νέα υποενότητα στην ενότητα "Αστεία", για τον Γιάννη Καλαϊτζή, ενώ επίσης πρόσθεσα μια ενότητα με επετειακές γελοιογραφίες στις σελίδες για τον Γ. Ιωάννου.

3 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα μια νέα γελοιογραφία του Μποστ, ταυτόχρονα όμως έβαλα και ένα μεγαλούτσικο ιστορικό σημείωμα, να το πω έτσι, για το Χαστούκι στο Λονδίνο. Σε εντελώς άλλο θέμα, έβαλα επίσης στην ενότητα για την κριτική των μεταφράσεων, ένα κομμάτι για μια κριτική μετάφρασης.

2 Ιουνίου 2007 Πρόσθεσα μια νέα υποενότητα στην ενότητα "Αστεία" για τον Γιάννη Ιωάννου .

30 Μαΐου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στα μεταφραστικά, το Ανοιξιάτικο στεφάνι (ή περιδέραιο) –περιδέραιο με μαργαριτάρια, εννοείται.

22 Μαΐου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στο κοτσανολόγιο.

12 Μαΐου 2007 Εβαλα πέντε "Ατελή" καβαφικά ποιήματα για τον Ιουλιανό, σχολιασμένα.

29 Απριλίου 2007 Εβαλα μια ακόμα γελοιογραφία του Μποστ.

25 Μαρτίου 2007 Πρόσθεσα στις Ακρότητες ένα κομμάτι με τίτλο Ο παραβάτης της ενάτης εντολής και ο περισπώμενος μπαγασάκος, άλλο ένα στους Μύθους για Τα κεφάλια του μύθου και την περίπτωση Σοφοκλή Καλλιμάνη, καθώς και ένα στο κοτσανολόγιο.

21 Μαρτίου 2007 Πρόσθεσα στις Ακρότητες ένα κομμάτι για τον Δωδεκάλογο της νεοκαθαρεύουσας.

20 Μαρτίου 2007 Πρόσθεσα δύο κομμάτια στην ενότητα για τους γλωσσικούς μύθους: Ωραίες και άπιστες και Οι Βάσκοι ευρωβουλευτές. Επίσης, ξανάγραψα το παλιό μου σημείωμα για τα 70 εκατομμύρια λέξεις της ελληνικής γλώσσας

14 Μαρτίου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στο κοτσανολόγιο.

11 Μαρτίου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στις ελληνοκεντρικές ετυμολογήσεις για Τα ελληνικά στις γλώσσες του Ειρηνικού και τον Σι Μαλάκας.

6 Μαρτίου 2007 Έβαλα ένα καινούργιο κομμάτι, το 12ο της σειράς, στην ενότητα με τα άρθρα από το Φαινόμενο.

5 Μαρτίου 2007 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στο κοτσανολόγιο.

27 Φεβρουαρίου 2007 Πρόσθεσα δύο νέα κομμάτια στο Κοτσανολόγιο (υπάρχει ένδειξη της ημερομηνίας).

6 Φεβρουαρίου 2007 Πρόσθεσα ένα μικρό κομμάτι στο κοτσανολόγιο.

4 Φεβρουαρίου 2007 Πρόσθεσα ένα άρθρο του πατέρα μου, Δημήτρη Σαραντάκου, με τίτλο Σκέψεις γύρω από το θόρυβο που προκάλεσε ο κώδικας ντα Βίντσι.

24 Ιανουαρίου 2007 Πρόσθεσα τρία κομμάτια στο Κοτσανολόγιο (υπάρχει ένδειξη της ημερομηνίας).

21 Ιανουαρίου 2007 Πρόσθεσα ένα νέο κομμάτι στην ενότητα για τις γραφικές ελληνοκεντρικές ετυμολογήσεις και ένα μικρό στο κοτσανολόγιο.

18 Ιανουαρίου 2007 Πρόσθεσα δυο κομμάτια στις Μεταφραστικές γκρίνιες: την κριτική της μετάφρασης μιας μουσικής εγκυκλοπαίδειας και ένα μικρότερο σχόλιο για τον Τσινγκ τον Πρώτο, τον μεγάλο -αλλά ελαφρώς ανύπαρκτο- κινέζο αυτοκράτορα και φιλόσοφο.

17 Ιανουαρίου 2007 Πρόσθεσα στις Λεξικογραφικές σημειώσεις ένα νέο σημείωμα για το Λεξικό Μπαμπινιώτη, ενώ άρχισα να προσθέτω μια νέα ενότητα, προς το παρόν μισοτελειωμένη στη σελίδα με τους γλωσσικούς μύθους: τις ελληνοβαρεμένες ετυμολογήσεις.

7 Ιανουαρίου 2007 Πρόσθεσα ένα επίμετρο, ας το πω έτσι, στη σελίδα με τον διάλογο του Σολωμού.

4 Ιανουαρίου 2007 Για το καλό του χρόνου, ίσως, πρόσθεσα ένα μικρό σημείωμα στο κοτσανολόγιο.

22 Δεκεμβρίου 2006 Εβαλα ένα μικρό σημείωμα για έναν "γλωσσικό μύθο" σχετικά με τη φράση Ασθενής και οδοιπόρος που κάποιοι λένε ότι δεν είναι σωστή, και άλλο ένα για τη γλώσσα όπου όλοι είναι αρμόδιοι.

21 Δεκεμβρίου 2006 Εμπλούτισα και με άλλο υλικό την ενότητα περί μονοτονικού: πρόκειται για τα άρθρα Τα μεσάνυχτα του ιεράρχη και Χρονικό μιας αμαρτωλής νύχτας.

14 Δεκεμβρίου 2006 Εμπλούτισα με αρκετό νέο υλικό το άρθρο "Από το 1976 στο 1982" που κάνει ιστορική αναδρομή στην καθιέρωση του μονοτονικού.

13 Δεκεμβρίου 2006 Πρόσθεσα μια νέα υποενότητα στην ενότητα "Αστεία" για τον Ζαν Μαρκ Ράιζερ (Reiser) .

11 Δεκεμβρίου 2006 Έφτιαξα δύο νέες ενότητες στις "Γλωσσικές ακρότητες". Η πρώτη από αυτές λέγεται Λαθοθηρίας έλεγχος και περιλαμβάνει προς το παρόν σημειώματα που είχαν ήδη δημοσιευτεί σε άλλες ενότητες, ενώ η δεύτερη, που έχει τον τίτλο Νεοκαθαρευουσιάνικο κοτσανολόγιο, έχει μικρά και αδημοσίευτα σημειώματα.

10 Δεκεμβρίου 2006 Έβαλα μερικά καινούργια κομμάτια στην ενότητα "Δασείας Καταίρεσις" (που είναι αφιερωμένη στο μονοτονικό). Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι το άρθρο για τη Δράκα των επίορκων βουλευτών και τα άλλα πνευματώδη ψέματα. Επίσης, και πολύ σημαντικότερο, πρόσθεσα τον Διάλογο του Διονυσίου Σολωμού.

4 Δεκεμβρίου 2006 Έβαλα ένα νέo κομμάτι στην ενότητα Γλωσσικές ακρότητες: το Καλένδες και λαθοθηρία: υπέρ αγραμμάτου.

3 Δεκεμβρίου 2006 Πρόσθεσα αρκετό νέο υλικό στις μεταφράσεις επιγραμμάτων του Ποσείδιππου, ενώ επίσης πρόσθεσα ένα άρθρο για τον ποιητή στην ίδια ενότητα.

1 Δεκεμβρίου 2006 Έβαλα ένα καινούργιο κομμάτι, το 11ο της σειράς, στην ενότητα με τα άρθρα από το Φαινόμενο.

20 Νοεμβρίου 2006 Έβαλα σήμερα ένα κομμάτι αφιερωμένο στο καινούργιο βιβλίο του πατέρα μου, του Δημήτρη Σαραντάκου. Να το δείτε και να το αγοράσετε όλοι!

16 Νοεμβρίου 2006 Έβαλα δύο νέα κομμάτια στην ενότητα Γλωσσικές ακρότητες: το Κασσάνδρες και λαθοθηρία και το Κασσάνδρες εις Παρισίους. Επίσης πρόσθεσα ένα τρίτο κομμάτι: Παν μέτρον άριστον: ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά! που είναι συγγενές και που τελικά θα ενταχθεί μαζί τους, και με άλλα, σε μια νέα ενότητα άρθρων, που τώρα δεν προλαβαίνω να στήσω αλλά αύριο-μεθαύριο θα τη δημιουργήσω.

15 Νοεμβρίου 2006 Έβαλα τρία νέα κομμάτια στην ενότητα για τον περιαστικό μύθο περί Hellenic quest.

10 Νοεμβρίου 2006 Έβαλα ένα νέο κομμάτι στην ενότητα με τα γλωσσικά άρθρα από το Φιστίκι, ενώ τις προάλλες είχα επίσης βάλει μια εκτενή κριτική μετάφρασης (όχι δική μου, εκλεκτή φιλική προσφορά).

23 Οκτωβρίου 2006 Έβαλα σήμερα δυο καινούργια κείμενα στις Γλωσσικές ακρότητες: ένα για τους Ευφυείς κουτόφραγκους και ένα περί Πληγέντων περιοχών

21 Οκτωβρίου 2006 Τις τελευταίες μέρες έχω βάλει κάμποσα καινούργια. Πρόκειται για: α) ένα κείμενο και δύο σκίτσα στην ενότητα για τον β) δυο κομμάτια στην ενότητα με τα γλωσσικά άρθρα από το Φιστίκι (αυτά είχαν γραφτεί παλιότερα και είχα παραλείψει να τα βάλω: πρόκειται για τα άρθρα του τεύχους 28 και του τεύχους 30), γ) Μια νέα ενότητα στα μεταφραστικά άρθρα, τα 'Επεα αλλά όχι πτερόεντα, που ασχολείται με μεταφραστικά προβλήματα και ατοπήματα σε υποτίτλους. Στην ενότητα αυτή έβαλα ένα παλιό άρθρο και δύο καινούργια. Τέλος, έβαλα στα μεταφραστικά άρθρα ένα κείμενο για το θηλυκό γένος.

11 Σεπτεμβρίου 2006 Καλό χειμώνα να πούμε. Eβαλα σήμερα ένα κομμάτι στην ενότητα με τα γλωσσικά άρθρα από το Φιστίκι.

26 Ιουλίου 2006 Καλοκαίρι και τεμπελιά. Ωστόσο, έβαλα σήμερα ένα κομμάτι στην ενότητα με τα γλωσσικά άρθρα από το Φιστίκι και άλλο ένα στα άρθρα από το Φαινόμενο.

16 Μαΐου 2006 Έβαλα σήμερα ένα κομμάτι ακόμα για τα μεταφραστικά του Χάρι Πότερ και δυο κομμάτια στην ενότητα με τα γλωσσικά άρθρα από το Φιστίκι.

10 Απριλίου 2006 Έβαλα κάμποσο υλικό στα μεταφραστικά: μια κριτική της μετάφρασης της αυτοβιογραφίας του Χομπσμπάουμ και μια υπο-ενότητα σχετικά με την κριτική των μεταφράσεων γενικά.

7 Απριλίου 2006 Μικρές αλλά αξιόλογες προσθήκες: μια ακόμα γελοιογραφία του Μποστ και μερικά ποιήματα του Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου στα Κείμενα.

4 Απριλίου 2006 Το έχω προσθέσει εδώ και μερικές μέρες, αλλά χωρίς να το αναγγείλω: ένα νέο κείμενο στα μεταφραστικά του Χάρι Πότερ, για μερικά ελληνικά ονόματα που εμφανίζονται στα βιβλία της σειράς.

3 Απριλίου 2006 Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο ύπαρξης άλλαξα δομή στη σελίδα Παρακείμενα , τα αναποδογύρισα δηλαδή έτσι ώστε οι πιο πρόσφατες προσθήκες να εμφανίζονται στην αρχή της σελίδας.

2 Απριλίου 2006 Πρόσθεσα μια ολόκληρη καινούργια ενότητα, τις Λεξικογραφικές σημειώσεις.

28 Μαρτίου 2006 Περιέργως αξιώθηκα να προσθέσω κάμποσο υλικό στην ενότητα Αστεία. 'Εβαλα δυο νέες υποενότητες, για τον Κώστα Μητρόπουλο και τον Φωκίωνα Δημητριάδη, ενώ επίσης πρόσθεσα υλικό στις σελίδες Μποστ.

22 Μαρτίου 2006 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στις γλωσσικές ακρότητες, για Τα φίδια της Τήλου και το βιετναμέζικο κύμα.

8 Μαρτίου 2006 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στις γλωσσικές ακρότητες, για τα κορακίστικα των κυρίων καθηγητών.

21 Φεβρουαρίου 2006 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στις μεταφραστικές γκρίνιες, το Τόσα ξέρεις τόσα λες του Δημοσθένη Κούρτοβικ από τα Νέα.

14 Φεβρουαρίου 2006 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στις γλωσσικές ακρότητες, για τα εθνικιστικά παραμύθια ενός Μύθου.

30 Ιανουαρίου 2006 Πρόσθεσα ένα κομμάτι στις μεταφραστικές γκρίνιες, σχετικά με τον κακό υποτιτλισμό της ταινίας Το μάτι του Βισύ.

27 Ιανουαρίου 2006 Απόψε πρόσθεσα ένα κομμάτι σε μια ενότητα που είχα πολύ καιρό αφημένη. Εβαλα έναν ακόμα εταιρικό διάλογο (Δορκάς και Παννυχίς και Φιλόστρατος και Πολέμων) στις Μεταφράσεις του Λουκιανού.

21 Ιανουαρίου 2006 Μέσα στις γιορτές έβαλα κάμποσο υλικό στην ενότητα Αστεία, ενώ απόψε πρόσθεσα και κάμποσα κείμενα στην ενότητα Μεταφραστικές γκρίνιες.

19 Δεκεμβρίου 2005 Πρόσθεσα μια νέα υπο-ενότητα στα Μεταφραστικά, για τα Μεταφραστικά του Χάρι Πότερ.

15 Δεκεμβρίου 2005 Πρόσθεσα μια νέα ενότητα, τα Αστεία, προς το παρόν μόνο για τον Μποστ.

12 Δεκεμβρίου 2005 Πρόσθεσα δυο κείμενα στις γλωσσικές ακρότητες, ένα για την Μεταγλωττισμένη Πάπισσα και ένα για την Δασυνόμενη ουρίτσα που δεν έσταξε.

25 Οκτωβρίου 2005 Στους δυόμισι μήνες από την προηγούμενη εγγραφή προστέθηκε καινούργιο υλικό στην ενότητα Κείμενα, στην ενότητα Παρακείμενα που έχει και αναγγελτικό χαρακτήρα, στα κομμάτια από το περιοδικό Φαινόμενο, στα Μεταφραστικά και στις Γλωσσικές ακρότητες.

13 Αυγούστου 2005 Ολον αυτό τον καιρό πρόσθεσα κάμποσο νέο υλικό, αν και δεν το ανακοινώνω πάντοτε εν χορδαίς και οργάνοις, μερικές φορές και ενσυνείδητα -όποιος ψάχνει, βρίσκει. Επίσης, κάμποσα νέα κομμάτια αναγγέλλονται στην ενότητα Παρακείμενα που λειτουργεί ελαφρώς ανταγωνιστικά σε τούτην εδώ. Σήμερα πάντως ανέβασα ένα νέο κομμάτι από το περιοδικό Φαινόμενο.

11 Απριλίου 2005 Πρόσθεσα δύο νέα κομμάτια στην ενότητα των κειμένων (όχι των δικών μου) από το περιοδικό Φιστίκι -είναι αυτά που επισημαίνονται με την ένδειξη "Νέο". Επίσης μια νέα υπο-ενότητα, το Μηνολόγιο του Φιστικιού. Επίσης, έβαλα ένα ακόμη καινούργιο κομμάτι στις Μεταφραστικές γκρίνιες.

9 Απριλίου 2005 Πρόσθεσα μια νέα ενότητα, τα Παρακείμενα. Προς το παρόν έχει μία μόνο εγγραφή, αλλά ελπίζω να πληθύνουν. Επίσης, έβαλα ένα καινούργιο κομμάτι στις Μεταφραστικές γκρίνιες.

17 Μαρτίου 2005 Πρόσθεσα αρκετούς συνδέσμους στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ και ένα ακόμη κομμάτι στα αποσπάσματα από βιβλία μου.

9 Μαρτίου 2005 Πρόσθεσα μερικές φωτογραφίες , καθώς και κάποια αποσπάσματα από βιβλία μου -δείτε την επισήμανση "Νέο"

21 Φεβρουαρίου 2005 Πρόσθεσα άλλο ένα κομμάτι στην ενότητα των κειμένων μου στο περιοδικό Φιστίκι.

11 Iανουαρίου 2005 Πρόσθεσα δύο νέα άρθρα στην ενότητα των κειμένων μου στο περιοδικό Φιστίκι.

4 Iανουαρίου 2005 Πρόσθεσα στην ενότητα της αρχαίας γραμματείας ένα δικό μου κομμάτι για τον Πίνδαρο.

3 Ιανουαρίου 2005 Για ποδαρικό στην καινούργια χρονιά, έβαλα ένα ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα δικό μου κομμάτι στα Μεταφραστικά.

23 Νοεμβρίου 2004 Σιωπηρά έχω προσθέσει αυτό το μήνα αρκετό υλικό:
Μεταφράσεις διαλόγων του Λουκιανού (του πατέρα μου και του παπού μου) και ποιημάτων του Ποσείδιππου (δικές μου) στην ενότητα της αρχαίας γραμματείας.
Ενα νέο άρθρο από το Φαινόμενο του Λουξεμβούργου.
Αρκετές νέες συνδέσεις στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ.

17 Οκτωβρίου 2004 Ανοιξα μια εντελώς νέα ενότητα, με αντικείμενο την Αρχαία ελληνική γραμματεία. Προς το παρόν δεν έχει πολύ υλικό, έχει όμως τη μετάφραση ενός διαλόγου του Λουκιανού.

4 Σεπτεμβρίου 2004 Εβαλα δυο ακόμα κομμάτια στα άρθρα μου από το περιοδικό Φιστίκι και πρόσθεσα μια κριτική του Δημ. Κούρτοβικ για τα Επη των Αριμασπών στις σελίδες του συγγραφέα Δημήτρη Σαραντάκου.

19 Μαϊου 2004 Eβαλα ένα ακόμα κομμάτι στις "Γλωσσικές ακρότητες".

17 Μαϊου 2004 Πέρα από το μπριτζ, πρόσθεσα νέο υλικό στις σελίδες με τα ΚΕΙΜΕΝΑ, που επισημαίνονται με την εικόνα "Νέο": , κυρίως στα γράμματα Α, Μ, Φ, Τ.
Ακόμα, στα γλωσσικά κείμενα έβαλα ένα ακόμα κομμάτι στις "Γλωσσικές ακρότητες". Επίσης στα Γλωσσικά, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι ανήκει εκεί, πρόσθεσα ένα μεγάλο κομμάτι για την προέλευση της φράσης ΚΟΓΞ ΟΜ ΠΑΞ.

Τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊου 2004
Η κοσμοϊστορική αλλαγή ήταν ότι οι σελίδες αυτές μετακόμισαν από την παλιά τους τοποθεσία της tripod.com στο νέο και ευρύχωρο ιδιόκτητο στέκι τους στην www.sarantakos.com. Βεβαίως, αυτό το ξέρετε ήδη όσοι διαβάζετε τούτες τις γραμμές, διότι οι παλιές σελίδες αν και προς το παρόν διατηρούνται δεν ενημερώνονται πια.
Με την ευκαιρία της μετακόμισης, πρόσθεσα νέο υλικό, στα άρθρα από το Φιστίκι και στα άρθρα από το Φαινόμενο του Λουξεμβούργου. Πολλά και ποικίλα έχω βάλει στις σελίδες του μπριτζ, αλλά εκεί υπάρχει ξεχωριστό ημερολόγιο καταστρώματος πλέον. Τέλος, έβαλα ένα κομμάτι για το καινούργιο βιβλίο του πατέρα μου, Δημ. Σαραντάκου.

31 Δεκεμβρίου 2003
Για μία μέρα προλαβαίνω, να μην είναι άγραφο χαρτί το 2003 που τελειώνει. Σιωπηρά μέσα στο καλοκαίρι είχα προσθέσει τρεις νέες ενότητες:
1. Γλωσσικά άρθρα μου από το περιοδικό Φιστίκι
2. Γλωσσικά επίσης άρθρα μου από το περιοδικό Φαινόμενο του Λουξεμβούργου
3. In English: Bridge articles from my weekly bridge column in Luxemburger Wort


Οκτώβριος 2002
'Eκανα την τακτική συντήρηση των σελίδων ΚΕΙΜΕΝΑ, αν και όχι τόσο επιμελώς όσο θα ήθελα. 'Εβαλα και ένα τουλάχιστον άρθρο στις γλωσσικές ακρότητες για το... πρώτο όνομα.

20/5/2002
Σε μια κρίση προκοπής (θα μου περάσει) έγιναν αρκετές προσθήκες:

α) Πολλές προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ που ίσως συνεχιστούν στις επόμενες μέρες, πάντως επισημαίνονται με την εικόνα "Νέο": .
β) Τρία κείμενα στην ενότητα Κείμενα από το Φιστίκι
γ) Μια νέα σελίδα για τον συγγραφέα Ντάσιελ Χάμετ .
δ) Ενα άρθρο στη σελίδα των αντιδανείων.
ε) Ενα-δυο κείμενα [σημειώνονται με "Νέο"] στη σελίδα Μεταφραστικές γκρίνιες.
στ) Στην ενότητα "Γλωσσικές ακρότητες", ένα κείμενο για τον μύθο ότι τάχα η αρχαία ελληνική είχε 70 εκατομμύρια λέξεις ή τύπους ή ό,τι άλλο θέλει ο κ. Γεωργαλάς.
ζ) Ενα άρθρο στα αγγλικά, στη σελίδα του μπριτζ , καθώς και το εξώφυλλο ενός βιβλίου (για μπριτζ) που συν-συνέγραψα (ας ευλογήσω και τα γένια μου).

24/03/2002

Κάποιες προσθήκες στις Μεταφραστικές γκρίνιες καθώς και στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ. Στο εξής, οι νέοι σύνδεσμοι στη σελίδα Κείμενα δηλώνονται, με την εικόνα "Νέο": . 'Ετσι, μέχρι νεοτέρας, όποιος σύνδεσμος έχει αυτή την εικόνα, είναι από τον Μάρτιο του 2002 ή μεταγενέστερος.

03/03/2002

Πρόσθεσα μια νέα ενότητα, τις Μεταφραστικές γκρίνιες στην οποία βάζω κείμενα με παρατηρήσεις για κακές (και καλές, ενδεχομένως) μεταφράσεις.

24/02/2002

Στη σελίδα Δοκίμια και άρθρα πρόσθεσα τρία ακόμα κείμενα του πατέρα μου, Δημ. Σαραντάκου.


03/02/2002

Πέρα από κάποιες δευτερεύουσες αλλαγές-προσθήκες, έβαλα μια σελίδα για τον άγνωστο ποιητή 'Αχθο Αρούρη, δηλαδή τον παπού μου Νίκο Σαραντάκο.


24/09/01

'Εκανα την "ετήσια συντήρηση" της σελίδας ΚΕΙΜΕΝΑ, προσθέτοντας πάρα πολλούς νέους συνδέσμους.
Αυξήθηκε αρκετά το μερίδιο της πεζογραφίας, καθώς και της κυπριακής λογοτεχνίας. Αυτή τη στιγμή ανθολογούνται περισσότεροι από 670, αν μέτρησα σωστά, συγγραφείς.

01/07/01

Πέρα από ορισμένες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, πρόσθεσα μια νέα ενότηταΚείμενα από το Φιστίκι,
στις σελίδες με τα κείμενα του πατέρα μου.

04/06/01

Πέρα από ορισμένες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, πρόσθεσα μερικά νέα κείμενα στην ενότητα Γλωσσικές ακρότητες,
καθώς και τα εξής:
Τρεις "σύγχρονες" αρχαίες φράσεις
'Αμπακος: Φρασεολογικά και ετυμολογικά

26/11/00

Προσέθεσα αρκετούς συνδέσμους στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ και διόρθωσα πολλούς που δεν λειτουργούσαν. Τώρα ανθολογούνται περισσότεροι από 530 συγγραφείς.

10/07/00

Και άλλες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, με έμφαση σε πεζά.

22/04/00

Νέες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, η νεότερη από τις οποίες αφορά τη Μαρία Πολυδούρη.

19/02/2000

Πρόσθεσα ένα ετυμολογικό άρθρο του Γ. Κατσαούνη με τίτλο Μπουζούκι - η ετυμολογική περιπέτεια μιας λέξης

15/02/2000

Πρόσθεσα τέσσερα νέα άρθρα στην ενότητα Γλωσσικές ακρότητες.

10/12/99

Με ορισμένες νέες προσθήκες, στις σελίδες ΚΕΙΜΕΝΑ ανθολογούνται πλέον 344 συγγραφείς.

4/12/99

Επειδή η σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ έγινε πια πολύ μεγάλη, την χώρισα σε αλφαβητικά σε επιμέρους σελίδες.

1/12/99

Προσθήκη πολλών νέων συνδέσμων στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, όπου πλέον ανθολογούνται πάνω από 300 συγγραφείς.

03/11/99

Πρόσθεσα σελίδες για το βιβλίο του πατέρα μου, Δημήτρη Σαραντάκου, Οι Εσταυρωμένοι Σωτήρες.

26/10/99

Πρόσθεσα κι άλλους συνδέσμους στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, όπου πλέον ανθολογούνται περίπου 180 συγγραφείς.

25/08/99

Πρόσθεσα και άλλους συνδέσμους στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ.

01/04/99

I have added pages with alternative information on Kossovo and the Yugoslavia war.

06/01/99

Πρόσθεσα την ενότητα Γλωσσικές ακρότητες στην οποία εντάσσω διάφορα κείμενα για τη γλώσσα.
Ακόμη, έκανα προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ.

10/12/98

Πρόσθεσα τη σελίδα 'Ενας ημιτελής διάλογος περί "λεξιπενίας"

18/11/98

Και άλλες προσθήκες στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ, που πλέον αριθμεί 120 συγγραφείς.

23/9/98

Πρόσθεσα τη σελίδα Δοκίμια και άρθρα, με κείμενα του πατέρα μου.
Επίσης, μετά την παρατεταμένη θερινή ραστώνη, πρόσθεσα κάποιους νέους συνδέσμους στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ.

10/5/98

Μετά τις τελευταίες προσθήκες, η σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ περιέχει έργα 100 συγγραφέων.

20/4/98

Πρόσθεσα άφθονο υλικό στη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ. Στις 20/4 υπήρχαν έργα 73 συγγραφέων. Ακόμα, έβαλα χρονολογίες γεννήσεων.

6-9/4/98

Συνέχισα να εμπλουτίζω τη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ. Στις 9/4 υπήρχαν έργα 44 συγγραφέων.

5/4/98

Πρόσθεσα τη σελίδα ΚΕΙΜΕΝΑ - έναν κατάλογο κειμένων ελληνικής λογοτεχνίας στο Δίκτυο

24/3/98

I added a list of English words of (non-obvious) Greek origin

22/3/98

I added the beginning of a new bridge article Its own reward.

22/3/98

Εβαλα ένα άρθρο ετυμολογικό, για τις λέξεις που προέρχονται από κύρια ονόματα.

21/3/98

Εβαλα τούτον εδώ τον σύνδεσμο

18-20/3/98

Εβαλα ένα κείμενο για τις παροιμιακές φράσεις στον Παπαδιαμάντη.

Εβαλα μια ιστορία λέξης "Από το σύκο στο συκώτι"