ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ


Μόλις κυκλοφόρησε (Ιανουάριος 2009) από τις εκδόσεις ΓΝΩΣΗ, το νέο βιβλίο του Δημήτρη Σαραντάκου Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους. Ο υπότιτλος του βιβλίου, Ευτράπελες ιστορίες από αρχαίους συγγραφείς και ανθολόγους, περιγράφει με ακρίβεια το περιεχόμενο.

Αν τα άλλα βιβλία του πατέρα μου τα παρουσιάζω από τις σελίδες αυτές με χαρά και καμάρι, ειδικά για τούτο εδώ αισθάνομαι διπλό καμάρι, επειδή κατά κάποιο τρόπο γεννήθηκε μέσα από τις σελίδες αυτές. Εννοώ ότι είχα αναρτήσει στις σελίδες μου μια σειρά άρθρων του πατέρα μου, που αρχικά είχαν δημοσιευτεί (με το ψευδώνυμο Δ. Γερμιώτης) στο περιοδικό Φιστίκι. Τα κείμενα αυτά τα διάβασαν οι άνθρωποι του εκδοτικού οίκου, τα βρήκαν αξιόλογα και πρότειναν να βγουν σε βιβλίο, πράγμα που έγινε!

Μια πρώτη ιδέα για το βιβλίο μπορείτε να πάρετε από τον παραπάνω σύνδεσμο, ωστόσο πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι αφενός τα αρχικά κείμενα έχουν ξαναδουλευτεί και έχουν αλλάξει πολύ και αφετέρου έχουν προστεθεί πολλά νέα κείμενα. Επομένως, καλά θα κάνετε να αγοράσετε το βιβλίο, που άλλωστε προσφέρεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, πράγμα που ήταν εξαρχής η επιθυμία του εκδότη.

 

 

 

 

 

Το βιβλίο διατίθεται από όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, ενώ μπορείτε να το πάρετε και από ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, π.χ. της Πρωτοπορίας.


Σελίδες Δημ. Σαραντάκου