Ζητούνται συνεργάτες!


Αγαπητοί φίλοι,
το www.sarantakos.com έχει τον τελευταίο χρόνο εμπλουτίσει πολύ το υλικό του, όπως θα έχετε διαπιστώσει. Η ανταπόκριση των επισκεπτών υπήρξε ανάλογη και πράγματι οι επισκέψεις σας έχουν αυξηθεί αισθητά, πράγμα που μου δίνει όρεξη για περισσότερα. Όμως, καθώς απέχω αρκετά από τη σύνταξη ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος. Θέλω λοιπόν βοήθεια, ώστε να μπορέσω να εμπλουτίσω την ύλη των σελίδων. Τι είδους βοήθεια; Είναι απλό.

Θέλω εθελοντές που θα δεχτούν να πληκτρολογήσουν κείμενα που θα τους στείλω (ή: να πληκτρολογούν κείμενα που θα τους στέλνω), Θα σας ρωτάω αν έχετε διάθεση και δυνατότητα, θα σας στέλνω το κείμενο (π.χ. ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη) σκαναρισμένο σε pdf ή σε jpg, και θα μου στέλνετε πίσω ένα αρχείο word/html για να το ανεβάσω στις σελίδες. Τα περισσότερα κείμενα θα είναι πεζά, εκτενή (αλλιώς δεν αξίζει τον κόπο για πέντε στίχους) στους εξής τρεις τομείς: πεζογραφία του 19ου-20ού αιώνα, μαχόμενος δημοτικισμός, αριστερό κίνημα. Μπορείτε να δηλώσετε προτίμηση στο τι θα σας στέλνω, μπορείτε και να προτείνετε δικούς σας τομείς (αλλά μπορεί να μη μ'ενδιαφέρουν).

Μόνη αμοιβή των συνεργατών θα είναι να αναφερθεί το όνομά τους, αν το θέλουν. Και βέβαια η ηθική ικανοποίηση που μας κάνει να ασχολούμαστε αφιλοκερδώς με το διαδίκτυο. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, να διευκρινίσω ότι οι συνεργάτες δεν αποκτούν δικαιώματα συνδιαχειριστή στις σελίδες,

Θα μπορούσα να φτιάξω ένα ιστολόγιο για το εγχείρημα αυτό, που μπορεί να πάρει, αν υπάρξει ανταπόκριση, ενδιαφέρουσες διαστάσεις (π.χ. γιατί όχι όλο το έργο του Παπαδιαμάντη ή του Καρκαβίτσα σε ηλεκτρονική μορφή;) αλλά δεν έχω χρόνο και εξοικείωση με το θέμα, οπότε προς το παρόν θα επικοινωνούμε με ηλεμηνύματα (ημέιλ).

Λοιπόν, όσοι πιστοί, παρακαλώ να μου στείλετε ηλεμήνυμα στη διεύθυνση sarant@pt.lu. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας :-))Y.Γ. Να διευκρινίσω: όταν λέω ότι τα κείμενα που θα αναθέσω να δακτυλογραφήσουν οι (αν παρουσιαστούν) εθελοντές θα είναι εκτενή, δεν εννοώ βέβαια τον... Πόλεμο και Ειρήνη, όπως νόμισε κάποιος φίλος! Εννοώ ότι θα είναι μεγαλύτερα από λίγες αράδες, ότι θα πιάνουν από ένα κάπως εκτενές ποίημα όπως το "Γιατί τα τάλαρα τα λένε τάλαρα" του Λασκαράτου έως ένα λιγοσέλιδο πεζό. Ακόμα και μία σελίδα να πληκτρολογήσει κανείς, βοηθάει. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι μεγάλα κείμενα όπως ας πούμε οι "Χαλασοχώρηδες" θα βρεθεί ένας ήρωας να τα 'χτυπήσει' μόνος του, συλλογικά θα πάει το πράγμα. Αν πάει.Ενημέρωση, 7 Ιανουαρίου 2008: Απίστευτο και όμως αληθινό, υπήρξε ανταπόκριση και μάλιστα εκλεκτή. Οι πρώτοι καρποί της στη νέα ενότητα, ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΙ.


Αρχική σελίδα του Νίκου Σαραντάκου
© 1998 - 2007Νίκος Σαραντάκος